10.08.2011. / 12:40

Autor: Nacional.hr

Londonski neredi - Pisac Howe očitao bukvicu BBC-u u prijenosu uživo

Darcus Howe potječe sa Trinidada i Tobaga i sam je sedamdesetih sudjelovao u protestima i bio uhićen kao pripadnik Crnih pantera. Organizirao je marš za prava crnaca 1981. nakon čega postaje novinar i svoje emisije je posvetio upravo problemima koje imaju manjine u Velikoj Britaniji

Screenshot: YoutubeScreenshot: YoutubeBritanski BBC je doživio neočekivanu blamažu tijekom prijenosa uživo sa londonskih ulica na kojima ovih dana vladaju neredi. Reporter je naišao na televizijskog voditelja i pisca Darcusa Howea, zamolivši ga za komentar o neredima, no da su na BBC- u znali kakav će komentar dobiti, sigurno ga ne bi ni tražili.

Darcus Howe potječe sa Trinidada i Tobaga i sam je sedamdesetih sudjelovao u protestima i bio uhićen kao pripadnik Crnih pantera. Organizirao je marš za prava crnaca 1981. nakon čega postaje novinar i svoje emisije je posvetio upravo problemima koje imaju manjine u Velikoj Britaniji.

Prilikom prijenosa uživo voditeljica BBC-eve emisije ga je upitala je li šokiran onime što se događa na ulicama Londona, na što je Howe odgovorio da nije šokiran jer policija i vodstvo države nemaju pojma o ničemu, a mladi bijelci i mladi crnci im samo pokušavaju reći što im se događa u ovoj zemlji, no nitko ih ne želi slušati.

Voditeljica ga je nakon toga prekinula i pitala podržava li on nerede, a on je na primjeru svog unuka objasnio kako se policija nekorektno ponaša prema mladim crncima. V

Voditeljica mu je odgovorila kako nema opravdanja za ovakve nemire, a Howe je odgovorio da to nisu neredi nego ustanak masa i upitao ju je gdje je bila 1991. kad se dogodio Brixton. Rekao joj je i da se ovo ne događa samo u Londonu nego i u Siriji, Trinidadu , Liverpoolu..

Već uzrujana, voditeljica mu je prigovorila da je i on nekada sudjelovao u neredima pa mu to nije nepoznato, na što joj je Howe rekao da zuči idiotski, da su to demonstracije, a ne neredi i zatražio je od nje da pokaže malo poštovanja prema crncima i prema njemu.

Nakon ovog Howeovog komentara voditeljica je nezadovoljno odjavila intervju.

Vezane vijesti

Egipat pozvao na velike prosvjede

Egipat pozvao na velike prosvjede

Egipatski prodemokratski borci koji su 2011., potaknuli pobunu i pad predsjednika Hosnija Mubaraka pozvali su na velike prosvjede u utorak poslije… Više

Komentari

registracija
11/10/10

agaSovulj, 10.08.11. 17:23

nitko civiliziran ne moze podrzati ove nerede i nije mi jasno kako autor vidi da je bukvica odrzana BBC-u. Netko bi trebao autoru ocitat bukvicu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika