11.08.2011. / 10:00

Autor: Hina

U Britaniji noć protekla mirno

Ogromna policijska operacija u kojoj samo u Londonu sudjeluje 16 tisuća policajaca i jaka kiša spriječile su izgrede petu noć od izbijanja nasilja u Velikoj Britaniji, pišu u četvrtak britanski mediji.

Policiji je pomogla i kišaPoliciji je pomogla i kišaOgromna policijska operacija u kojoj samo u Londonu sudjeluje 16 tisuća policajaca i jaka kiša spriječile su izgrede petu noć od izbijanja nasilja u Velikoj Britaniji, pišu u četvrtak britanski mediji.

Londonska policija od subote je uhitila ukupno 888 osoba a protiv 371 osobe podigla je prijave zbog nasilja, nereda i pljačke. Više od 300 osoba uhićeno je na području West Midlandsa, a još stotinu u Manchesteru i Salfordu.

Sudovi u tim britanskim gradovima radili su cijele noći kako bi procesuirali sve uhićene u nemirima.

Neredi su počeli u subotu navečer u četvrti Tottenham na sjeveru Londona, kada su se mirni prosvjedi zbog policijskog ubojstva jednog osumnjičenika prometnuli u nasilje, ostavljajući za sobom zapaljene zgrade i opljačkane trgovine u glavnoj ulici. U nedjelju su se pljačka i nasilje prelili na ostale dijelove Londona, a potom i na druge britanske gradove.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

registracija
7/3/11

medjimurec, 11.08.11. 11:14

Treba se zapitat zasto je doslo do toga a i kad ce se isto desiti i drugdje , npr u Hr -guljenje gradjana prelazi sve mjere!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika