11.08.2011. / 13:21

Autor: Totalsport

IAAF: Svi atletičari bit će testirani prije početka natjecanja

- Po prvi puta će heterogena populacija od gotovo 2 000 sportaša koji se natječu na velikom natjecanju biti podvgnuta testiranju pod istim optimalnim uvjetima, u istom vremenskom period - izjavio je IAAF

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaSvaki sportaš na predstojećem Svjetskom atletskom prvenstvu u Koreji bit će podvrgnut doping testu (testiranju krvi) prije natjecanja kako bi svi natjecatelji imali jednake uvjete testiranja.

Svjetska atletska organizacija IAAF kaže da će uzorci biti uzeti iz ambulante u kojoj će se vršiti proces vađenja krvi 18. kolovoza nakon čega će se isti testirati u Koreji, te u švicarskoj Luzani po završetku Svjetskog prvenstva.

- Po prvi puta će heterogena populacija od gotovo 2 000 sportaša koji se natječu na velikom natjecanju biti podvgnuta testiranju pod istim optimalnim uvjetima, u istom vremenskom period - izjavio je IAAF.

Tijekom prvenstva još će 500 urina biti uzeti od sportaša po slučajnom odabiru. Natjecanje počinje 27. ovog mjeseca u južnokorejskom gradu Daeguu.

Vezane vijesti

IAAF: Blanka bez nominacije za najbolju atletičarku

IAAF: Blanka bez nominacije za najbolju atletičarku

Međunarodna atletska federacija (IAAF) objavila je nominacije za najbolju atletičarku, odnosno atletičara 2011. godine. Nakon četiri uzastopne godine… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika