16.08.2011. / 11:12

Autor: Totalsport

SP rukometaša, U19: Hrvatska remijem protiv Srbije u četvrtfinale

U dvoboju protiv Srbije najefikasniji je u hrvatskim redovima s osam golova bio Stipe Mandalinić, sedam je dodao Ante Kaleb

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaHrvatski rukometaši plasirali su se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva za igrače do 19 godina starosti. U 5. kolu skupine A odigrali su neodlučeno 22-22 protiv Srbije što im je bilo dovoljno za drugo mjesto i plasman u drugi krug.

U vrlo izjednačenoj utakmici u argentinskoj Mar de Plati Hrvatska je na poluvremenu imala pogodak prednosti (11-10). U nastavku su izabranici Silvija Ivandije u nekoliko navrata imali vodstvo od tri gola, ali Srbi su u samoj završnici izborili remi koji im, međutim, nije bio dovoljan za četvrtfinale.

Hrvatskoj je na koncu pomogao i kasniji remi Švedske i Slovenije (30-30). Da su Slovenci slavili s pogotkom razlike, zatvorio bi se krug između tri momčadi i naša bi reprezentacija ispala. Ovako je zauzela drugo mjesto iza Šveđana i u četvrtfinalu će u srijedu igrati protiv prvoplasirane momčadi iz skupine B, Francuske ili Egipta.

U dvoboju protiv Srbije najefikasniji je u hrvatskim redovima s osam golova bio Stipe Mandalinić, sedam je dodao Ante Kaleb.

Mlađejuniorski SP rukometaša (U19), skupina A, 5. kolo:

Hrvatska - Srbija 22-22

Švedska - Slovenija 30-30

Redoslijed: 1. Švedska 6, 2. Hrvatska 5, 3. Slovenija 4, 4. Srbija 4, 5. Bahrein 1

Vezane vijesti

Euroliga: Banić jedini predstavlja hrvatsku košarku

Euroliga: Banić jedini predstavlja hrvatsku košarku

Samo će jedan hrvatski košarkaš nastupati u četvrtfinalima ovogodišnje Eurolige. U pitanju je Marko Banić i njegov Bilbao Basket koji će u toj fazi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika