17.08.2011. / 10:17

Autor: Hina

Chavez i Ahmadinedžad osudili "imperijalističku agresiju" na Siriju i Libiju

U telefonskom razgovoru u ponedjeljak navečer Chavez i Ahmadinedžad su komentirali "stanje nakon imperijalitičke agresije na Libiju i Siriju te se dogovorili da će pratiti to pitanje i pojačati napore radi uspostave mira"

ArhivaArhivaVenezuelski predsjednik Hugo Chavez i njegov iranski kolega Mahmud Ahmadinedžad osudili su "imperijalističku agresiju" Zapada na Libiju i na Siriju, priopćilo je venezuelsko ministarstvo vanjskih poslova.

U telefonskom razgovoru u ponedjeljak navečer Chavez i Ahmadinedžad su komentirali "stanje nakon imperijalitičke agresije na Libiju i Siriju te se dogovorili da će pratiti to pitanje i pojačati napore radi uspostave mira", kaže se u priopćenju ministarstva objavljenom u utorak navečer.

Usto su odlučili ojačati suradnju svojih dviju zemalja u okviru Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEC), te proučiti "negativan utjecaj gospodarske krize u najrazvijenijim zemljama svijeta".

Dvije zemlje saveznice odlučile su da će u rujnu upriličiti susret na vrhu u Caracasu, šesti po redu između čelnika tih zemalja, kako bi ojačale političku i gospodarsku suradnju.

Ahmadinedžad je poželio Chavezu "brz oporavak", nakon dvaju ciklusa kemoterapije na Kubi, pošto mu je operacijom uklonjen zloćudni tumor.

Vezane vijesti

Potvrđena kandidatura Milanovića za predsjednika SDP-a

Potvrđena kandidatura Milanovića za predsjednika SDP-a

Predsjednik Glavnog odbora SDP-a Josip Leko rekao je da je odbor na današnjoj sjednici potvrdio kandidaturu sadašnjeg predsjednika Zorana Milanovića… Više

Komentari

registracija
2/6/11

stereo, 17.08.11. 10:44

Nesmim reći da se slažem sa njima, mogli bi me proglasiti NORMALNIM !!??.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika