19.08.2011. / 15:50

Autor: Totalsport

Najbrža Škoda u povijesti 'leti' čak 325 km/h

Škodin tim stručnjaka na mjestu gdje su ostvarili maksimalnu brzinu od 325 km/h ostaje još nekoliko dana, a najavljeno je i skidanje brzine od 348 km/h

Škoda Octavia RSŠkoda Octavia RSSpecijalna izvedba Škoda Octavije vRS Bonneville ostvarila je najveći brzinski rekord u povijesti češkog proizvođača.

Premda Škodini modeli nisu napravljeni u svrhu obaranja bilo kakvih rekorda, Česi su ovaj puta iznenadili sami sebe. Nevjerovatna brzina od čak 325 km/h postignuta je na Bonneville SpeedWeeku u Americi, a odličan rezultat napravljen je u čast desete godišnjice Škodine podmarke vRS koja je zaslužna za sportske modele češkog brenda. Najbrža Škoda u povijesti napravljena je na bazi standardne Octavije, uz 'mali' dodatak da je dvolitreni četvrocilindrični benzinski motor pojačan s turbopunjačem marke Garret. Snaga od 500 KS zahtijevala je i specijalan hladnjak, pojačane kočnice, ali i padobran kako ovaj model umjesto u knjizi rekorda ne bi završio u rubrici crne kronike. Škodin tim stručnjaka na mjestu gdje su ostvarili maksimalnu brzinu od 325 km/h ostaje još nekoliko dana, a najavljeno je i skidanje brzine od 348 km/h.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika