19.08.2011. / 17:55

Autor: Hina

Izmet uništava koraljne grebene na Floridi

Bakterija iz ljudskog izmeta uništava koraljne grebene, pokazalo je novo istraživanje i američki znanstvenici kažu da to predstavlja upozorenje Floridi i Karibima da zaštite dragocjene grebene od kanalizacije ili se suoče s prijetnjama jednoj od glavnih turisičkih atrakcija.

Foto: Jeff Anderson, FKNMSFoto: Jeff Anderson, FKNMSBakterija iz ljudskog izmeta uništava koraljne grebene, pokazalo je novo istraživanje i američki znanstvenici kažu da to predstavlja upozorenje Floridi i Karibima da zaštite dragocjene grebene od kanalizacije ili se suoče s prijetnjama jednoj od glavnih turisičkih atrakcija.

Američki znanstvenici u članku objavljenom u časopisu PLoS ONE navode da su identificirali bakteriju iz ljudskog izmeta koja uništava koralje koji naseljavaju mora uz Floridu i karipsko otočje.

Bakterija Serratia marcescens izaziva koraljnu bolest poznatu kao "bijele boginje" i izaziva oštećenja koja izjedaju i uništavaju koralje, prema zajedničkom istraživanju sveučilišta iz Georgije i Floride.

"Taj bakterijski soj potječe jedino od ljudi" kaže James Porter jedan od autora koji upozorava da je ta bakterija značajno doprinijela nestanku oko 88 posto jedne vrste koralja koja živi u okolici otočja na jugu Floride tijekom zadnjih 15 godina. Njihovom nestanku pridonose i hurikani i visoke temperature.

Vezane vijesti

Države rade premalo na problemu globalnog zagrijavanja

Države rade premalo na problemu globalnog zagrijavanja

Emisija stakleničkih plinova do 2020. godine mogla bi porasti na devet milijarda tona iznad razine potrebne za ograničenje globalnog zagrijavanja,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika