25.08.2011. / 08:02

Autor: Hina

Dick Cheney objavljuje memoare od kojih će 'eksplodirati glave u Washingtonu'

"Eksplodirat će glave po cijelom Washingtonu", rekao je Cheney u ekskluzivnom intervjuu za NBC, koji će biti emitiran u emisiji "Dateline" 29. kolovoza.

ArhivaArhivaKada bivši američki potpredsjednik Dick Cheney objavi memoare početkom sljedećega tjedna, to bi moglo izazvati drugi potres u Washingtonu u ovome mjesecu, izvjestila je u srijedu TV mreža MSNBC News.

"Eksplodirat će glave po cijelom Washingtonu", rekao je Cheney u ekskluzivnom intervjuu za NBC, koji će biti emitiran u emisiji "Dateline" 29. kolovoza.

U knjizi pod naslovom "U moje vrijeme", Cheney obrađuje širok raspon tema, uključujući terorističke napade na SAD 11. rujna 2001. i tajno pismo s ostavkom koje je držao u sefu u slučaju da doživi katastrofalne zdravstvene probleme, te iznosi svoja razmišljanja o bivšem predsjedniku George W. Bushu i bivšim državnim tajnicima Condoleezzi Rice i Colinu Powellu.

Cheney, 46. potpredsjednik SAD-a raspravlja o tim temama na svoj otvoren i iskren način u snimljenom intervju za NBC, a vjerojatno će imati još više za reći kada se pojavi na istoj televiziji 30. kolovoza, na dan kada će se njegova knjiga naći u trgovinama.

Jedno od otkrića u knjizi je tajno pismo ostavke za koje je znao samo jedan od Cheneyevih suradnika. Potpisano u ožujku 2001., pismo je bilo stalno zaključano u sefu.

Cheney, koji je teški srčani bolesnik, kazao je za NBC da je to učinio iz zabrinutosti zbog svog zdravstvenog stanja i mogućnosti da doživi srčani ili moždani udar koji bi ga onesposobio, a u SAD-u "ne postoji mehanizam da se riješite potpredsjednika koji ne može funkcionirati".

Cheney je također naglasio kako ne žali zbog kontroverzne uporabe tzv. pojačanih tehnika ispitivanja zatočenika, uključujući i "waterboarding" - simulirano pogubljenje utapanjem.

"Ja bih ponovo snažno podržao korištenje toga, ako bismo imali zatočenike visoke vrijednosti, a to bi bio jedini način na koji bi ga mogli dobiti da progovori", rekao je za NBC.

Na pitanje hoće li se Bush osjećati povrijeđen sadržajem knjige koja iznosi detalje privatnih razgovora između njih dvojice na teme kao što su da li napasti cilj za koji se vjeruje da je irački predsjednik Sadam Husein, odgovorio je da nije imao namjeru stvarati neugodnosti predsjedniku, te da je u knjizi rekao neke vrlo fine stvari za Georgea Busha.

Vezane vijesti

15 tisuća radnika će napustiti javna poduzeća

15 tisuća radnika će napustiti javna poduzeća

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić izjavio je za Novu TV da će vlada do kraja lipnja imati harmonizirane i potvrđene… Više

Komentari

registracija
18/1/08

ankicascreiber, 25.08.11. 09:41

Zaboravili ste najvažniju informaciju o Cheney! Cheney je trebao ići kao vojnik u Vijetnam! Izvlačio se jer je kao morao studirati, međutim nikada ozbiljan student bio nije. Kada je Vijetnam završio bio je prvi koji je želio slati druge u ratove bez obzira na žrtve. Slično vrijedi i za Bush-a. Dva bezobzirna lažljiva gada.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 25.08.11. 12:51

Memoare ne čitam jer nemaju veze s istinom.Pa tko će napisati da je bio kurvin sin?Tko će o sebi reći ružno?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika