27.09.2011. / 07:00

Autor: Bojana Križić

Bojana Gregorić Vejzović: Gluma mi dođe kao odmor od svakodnevice

Zagrebačka glumica koja je ovih dana snimila reklamu sa sinom Raulom za Extru otkriva kako se dječak snašao na setu te zašto je nakon snimanja zaključio da više ne želi biti glumac nego - predsjednik

"Ima dana kad sve ide kao podmazano, ali i onih kad bih najradije vikala upomoć", kaže glumica na temu usklađivanja posla s majčinstvom"Ima dana kad sve ide kao podmazano, ali i onih kad bih najradije vikala upomoć", kaže glumica na temu usklađivanja posla s majčinstvomOduvijek je znala da je gluma njezin poziv, sve dok nije dobila dvoje djece i shvatila da joj je najvažnije biti dobra majka. Glumica Bojana Gregorić Vejzović i njezin suprug, također glumac, Enes Vejzović, slažu se da je uloga roditelja petogodišnjem Raulu i maloj Zoe, koja je nadavno napunila godinu i pol dana, najzahtjevnija uloga u njihovim životima, ali ujedno i uloga koja ih najviše raduje. Nakon što se vratila s tromjesečnog godišnjeg odmora, 39-godišnja glumica sprema se za novu sezonu kazališnih predstava. Glumi u “Ledi” i “Četvrtoj sestri” u matičnoj Gavelli, a prihvatila se i novih humanitarnih akcija. Naime, nedavno se uključila u još jednu hvalevrijednu akciju čiji je slogan “Preskačite sve, ali doručak ne”.

EXTRA: Kako izgleda doručak u vašoj obitelji?

- Doručak u našoj kući ponekad bi izgledao kao put Ivice i Marice. Raul bi obećao da će na putu do vrtića pojesti sendvič, jer u vrtić jako voli ići pa je uvijek žurba da se krene čim prije. Bilo bi mi malo sumnjivo kako brzo pojede jer kad smo doma, to traje satima, no na putu za vrtić znao bi dok ne gledam bacati komadiće po cesti, sve dok ga jednog dana nisam uhvatila. Sada su se pravila promijenila: prvo se doručkuje lijepo za stolom pod kontrolom, a onda krećemo na igranje u vrtić.

EXTRA: Raul vam se pridružio na setu snimanja reklame za Nesquik. Ima li možda, nakon što se okušao u tome, namjeru slijediti put svojih roditelja?

- Raul nas zadnje dvije godine gnjavi upitima kada će on glumiti s nama. Kada bi ugledao nekog klinca da nam glumi dijete, znao bi se čak i naljutiti. Kada se pojavio prijedlog da radimo zajedno reklamu, pomislila sam da mu je to idealna prilika da otprilike vidi što je to glumački posao. Jako se razveselio i ispitivao me narednih mjesec dana, dok su trajale pripreme, kada će konačno snimati. No taj entuzijazam splasnuo je već nakon drugog snimljenog kadra. Rekao je da ne želi biti glumac jer mu ide na živce da mu stalno netko naređuje i da mora ponavljati jedno te isto, izjavio je da će biti redatelj, a kada je primijetio da i redateljici daju upute, onda je zaključio: “Znaš, mama, ja ću biti predsjednik!” Što na to reći nego - samo naprijed, sine!

EXTRA: Nakon rođenja Zoe jako ste se brzo vratili na kazališne daske s predstavom “Leda”. Je li teško uskladiti poslovne obaveze s obiteljskima? Koliko vam u tome pomaže suprug?

- Kad čovjek voli posao kojim se bavi, tada uspijeva lakše uskladiti svakodnevicu i poslovne obaveze. Da budem iskrena, ponekad mi se odlazak na probe i predstave čini kao odlazak na kratak odmor. A podrška Enesa i ostatka obitelji naravno da je potrebna i neupitna. Uostalom, funkcioniramo kao i svi ostali zaposleni roditelji. Naravno da ima dana kada sve ide kao podmazano, ali i onih kada bih najradije vikala upomoć, a vrlo često se upravo ti kaotični dani prepričavaju s osmijehom.

EXTRA: Koliko je dolazak djece promijenio vaš život?

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Extre.

Vezane vijesti

Bojana Gregorić Vejzović rodila djevojčicu

Bojana Gregorić Vejzović rodila djevojčicu

Bojana Gregorić Vejzović ovih dana ima razloga za slavlje. Naime, prelijepa glumica je u subotu po drugi postala majka. Djevojčicu dugačku 51… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika