Objavljeno u Nacionalu br. 828, 2011-09-27

Autor: Robert Bajruši

Osoba tjedna

Sumrak u primozgu

Đurđica Sumrak nije prijateljica nego izvršiteljica dugogodišnje politike koja se temelji na laži i falsifikatima. Samo što je njezina laž vrlo osobna i bijedna, otprilike poput one puštene na internet prema kojoj je Jadranka Kosor po ocu Srpkinja

Đurđica Sumrak, saborska zastupnica
HDZ-a i Nacionalova osoba tjednaĐurđica Sumrak, saborska zastupnica HDZ-a i Nacionalova osoba tjednaBILO JE SAMO pitanje vremena kada će HDZ u javnost pustiti dugo pripremanu laž o obiteljskom nasilju Zorana Milanovića. Upitno je ostalo samo tko će biti izvršitelj jednog od najprljavijih postupaka u novijoj hrvatskoj političkoj povijesti; ispalo je da se radi o Đurđici Sumrak, zastupnici vladajuće stranke (što je beznačajno), i prijateljici Jadranke Kosor (što je važno). Kada ne bi postojao zastupnički imunitet, osoba koja javno i bez dokaza optuži drugu osobu za premlaćivanje žene trebala bi kazneno odgovarati. Ovako je sve postavljeno naglavce i dok se plebsu bude sudilo za sve i svašta, pripadnicima političke elite nećete moći ništa ni ako vas sa saborske govornice oklevetaju da ste pedofil. U toj priči Đurđica Sumrak osobno je potpuno sporedan lik.

Dobila je svojih pet minuta, ali ne slave, otišla je osramoćena u javnosti, ali i privatno, nakon što su u HDZu shvatili da su zabili autogol i promptno poručili da "ona nije prijateljica Jadranke Kosor". I nije. Đurđica Sumrak nije prijateljica nego izvršiteljica dugogodišnje politike koja se temelji na laži i falsifikatima. Samo što je njezina laž vrlo osobna i bijedna, otprilike poput one puštene na internet prema kojoj je Jadranka Kosor po ocu Srpkinja. Nije, nego živi u stanu čiji su vlasnici bili Srbi, od kojih je jedan nakon deložacije počinio samoubojstvo.

S etičkog stajališta, prva varijanta puno je prihvatljivija, ali ovo je država koja vapi za političkom dekontaminacijom i nultom tolerancijom za svako nasilje, i tjelesno i verbalno. Sumrak još traje, a na biračkoj pameti je odluka hoće li 4. prosinca pokazati da žele živjeti u drukčijem društvu od sadašnjeg.

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 27.09.11. 10:23

đurđa je veterinar po struci. ja joj ne bi donio ni zmiju na pregled. da mi ju ne otruje.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 27.09.11. 10:34

tupavi saborski zastupnici u sluzbi partije. za svoj trud dobiti ce mirovinu od 9000 kuna s 50 godina starosti koja ce se isplacivati rasprodajom nacionalnih bogatstava i zaduzivanjem buducih generacija.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 27.09.11. 12:33

Što čeka žena Zorana MIlanovića?


registracija
20/5/09

BXLCRO, 28.09.11. 09:11

Zasto bi se Milanoviceva zena morala javno pravdati na tako niske udarce neke HDZove bludne vjestice? .


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika