07.10.2011. / 14:40

Autor: Nacional.hr

Lukašenko: 'Postoje nesuglasice s Rusijom'

Lukašenko je izjavio kako Rusija 'predlaže' zamjenu tajnika zajedničke države Pavela Borodina drugim državnikom

Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko izjavio je kako se napredak oko stvaranja Ruske-bjeloruske države 'usporio', izvještavaju Ria Novosti.

"Nikad nisam imao osobne nesuglasice s ruskim vodstvom. Ne bih htio dalje komentirati tu temu", rekao je naglašavajući kako su odnosi dviju država danas bolji, nego ikad prije. Priznao je kako je povremeno bilo nesuglasica, ali naglašava kako 'ne zbog toga što je Lukašenko zao, već zbog toga što naše politike nisu bile shvaćene'. Kaže kako 'ne treba bacati kamenje na Bjeloruse, razloge treba potražiti drugdje'.

Obavjestio je javnost kako će se sastanak Vrhovnog vijeća zajedničke države održati u studenom ove godine. Dodao je kako su nakon pokretanja inicijative za unijom nastale organizacije poput Organizacije kolektivnog sigurnosnog ugovora i EurAsEC-a. Lukašenko je izjavio kako Rusija 'predlaže' zamjenu tajnika zajedničke države Pavela Borodina drugim državnikom. Unija bi trebala integrirati dvije države u jedinstveni ekonomski prostor.

Vezane vijesti

EU će vjerojatno zamrznuti Lukašenkovu imovinu i zabraniti mu vize

EU će vjerojatno zamrznuti Lukašenkovu imovinu i zabraniti mu vize

EU će vjerojatno zabraniti izdavanje viza za bjeloruskog predsjednika Aleksandera Lukašenka i zamrznuti mu imovinu u svojim zemljama, izjavili su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika