10.10.2011. / 10:39

Autor: Totalsport

NHL liga: Nakon dugih 15 godina čekanja NHL se vratio u Winnipeg

Unatoč činjenici da je vratar Jetsa zaustavio čak 30 udaraca, to nije spriječilo gostujuću momčad Montreala Canadiensa da upišu 5-1 pobjedu kojom su se iskupili za poraz od Toronta (2-0) dva dana ranije

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaNajjača hokejaška liga svijeta (NHL) vratila se u grad Winnipeg. Atlanta Trashersi sada su Winnipeg Jetsi, a povratak u NHL nakon 15 godina prošao je vrlo bolno.

Slavlje zbog povratka NHL-a u Winnipeg trajalo je satima uoči početka utakmice. Doslovno su svi, stari i mladi, bili na ulicama i nestrpljivo čekali da sudac ispusti prvi pak na led nakon 15 godina. Unatoč činjenici da je vratar Jetsa zaustavio čak 30 udaraca, to nije spriječilo gostujuću momčad Montreala Canadiensa da upišu 5-1 pobjedu kojom su se iskupili za poraz od Toronta (2-0) dva dana ranije. Strijelci za pobjedničku momčad bili su Mike Camalleri, Tomas Plekanec, Yannick Weber, Travis Moen i Max Pacioretty, dok je utješni pogodak za Jetse postigao Nik Antropov.

U drugoj utakmici večeri momčad Edmonton Oilersa je na svom ledu slavila protiv Pittsburgh Penguinsa nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca. Regularni dio utakmice završio je 1-1, a isti rezultat ostao je i nakon produžetka. Ales Hemsky postigao je pobjednički pogodak za Edmonton koji su na najbolji mogući način otvorili novu sezonu.

Vezane vijesti

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

Hokejaši Los Angeles Kingsa u trećoj su utakmici finalne serije NHL doigravanja, prvoj na svom ledu, u Staples Centeru, pobijedili New Jersey Devilse… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika