17.10.2011. / 08:47

Autor: Nacional.hr

Riganje homofobije u udarnom terminu

Petir je poručila da se homoseksualci trebaju ponašati u skladu s onima koji vole odlaziti na nudističke plaže, budući da takvi ne hodaju goli po gradu jer znaju da to nije primjereno

Photo: Damir Špehar/PIXSELL (arhiva)Photo: Damir Špehar/PIXSELL (arhiva)"Nudisti ne hodaju goli po gradu, a isto je tako kada je riječ o homoseksualizmu. Potpuno je jasno da je riječ o okolnosti koju pojedinci mogu kontrolirati ako žele", rekla je u središnjem Dnevniku HRT-a Marijana Petir, HSS-ova nositeljica laskave titule homofoba desetljeća, komentirajući, među ostalim, eventualnu mogućnost gay brakova u Hrvatskoj.

Uz nju, Dnevniku je nazočila bivša HDZ-ova ministrica Ana Lovrin, dok iz Kukuriku koalicije nije došao nitko.

HSS - Hrvatska suvišna stranka

Na pitanje hoće li ozakoniti gej brakove i tako onemogućiti diskriminaciju kojoj je gej populacija svakodnevno izložena, Marijana Petir je oštro odgovorila: "Ne, ne i ne!"

Dodala je da kao što oni koji vole odlaziti na nudističke plaže ne hodaju goli po gradu jer znaju da to nije primjereno, isto tako se trebaju ponašati i homoseksualci.

"Potpuno je jasno da je riječ o okolnosti koju pojedinci mogu kontrolirati ako žele", zaključila je Petir.

Vezane vijesti

Homofobni član bit će sankcioniran

Homofobni član bit će sankcioniran

Predsjednik stranke Hrvatskih laburista, Dragutin Lesar, poručio je kako će o sudbini homofobnog člana izvršnog odbora bjelovarskog ogranka stranke,… Više

Komentari

registracija
17/10/11

Bonđo, 17.10.11. 09:13

Koliko je ova glupa to je svemirski rekord


registracija
2/6/11

stereo, 17.10.11. 09:24

Neživljeno derište, da ustvari takovi su najgori upravo obrnuti od onoga što pričaju.
Mogu si zamisliti našto izgledaju njezini snovi i misli prije nego zaspi.


registracija
5/10/11

sjeverozapad, 17.10.11. 10:21

čudi me da nitko od novinara nije pitao tu konzervativku tradicionalnu šta misli o svečeničkoj pedofiliji


registracija
7/7/11

gadovi, 17.10.11. 11:30

Potpuno je jasno da je riječ o okolnosti koju pojedinci mogu kontrolirati ako žele",
Sigurno je mislila na svoje debilne političke stavove


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 17.10.11. 12:06

žena je tipičan katolik, sebična pa je sama neudata, sa 30 i nešto godina već si je zaradila saborsku mirovinu koja vrijedi kao plača jednog liječnika. Sada će dobiti nogu iz sabora, ali neće na slobodno tržište rada, već na neko izmišljeno radno mjesto na državnom proračunu.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 17.10.11. 12:12

Nemojte tako,žena nosi veliki križ oko vrata,znači da je časna i poštena.To joj je alat za rad.


registracija
1/3/11

Laudate, 17.10.11. 12:44

Naslov "Riganje homofobije"?..
Meni se riga na teror jednoumlja.
Zar novinari nisu u stanju napisati profesionalni članak. Ovo je eklatantno riganje vlastite zadrtosti i nametanje preko javnog glasila.
Gđa Petir ima svoje mišljenje, netko drugi ima drugačije. Samo treba objaviti ta dva mišljenja, i ništa drugo.


registracija
31/1/10

STTony, 17.10.11. 13:31

Kuč_ka :)


registracija
24/7/11

mrvek, 17.10.11. 14:12

Ankica nemojte tako. Da je ona prava katolkinja onda bi ona po katoličkim zakonima trebala već biti udana i imati 6 djece. Ona samo misli da je katolik. Ja sam katolik i ne podržavam takve ideje ni malo. Ako se hoće ženiti homići neka se žene. Što to ima sa mnom? Boli me ona stvar.


registracija
23/12/10

babura13, 17.10.11. 14:24

žena je rekla svoje mišljenje i na to ima pravo, kao što netko ima pravo reći da se slaže za istospolnim zajednicama. Osobno boli me jedna stvar što tko radi i kakve je orjentacije. Ako se žele dotični vezivati u neku zajednicu neka se vežu, ali se ta zajednica ne može zvati brak je brak je zajednica muškarca i žene i kao takav definiran.


registracija
2/4/10

Njofra, 17.10.11. 14:26

"Nudisti ne hodaju goli po gradu, a isto je tako kada je riječ o homoseksualizmu."
Što je pjesnikinja htjela reći? Je li ona vidjela da se po gradu j**u homoseksualci? Što se tiče takvih događaja na javnom mjestu, do sada sam na internetu vidio samo "ispravne" heteroseksulace - uhvaćene na plažama, balkonima i sl. koji se očigledno nisu željeli kontrolirati. Možda Marijana u tome vidi manji problem po javno ćudoređe nego kada se dva homića u gradu drže za ruke!?


registracija
11/1/10

fluid, 17.10.11. 19:15

Jadnica !!!


registracija
28/4/10

Zvonko, 17.10.11. 21:56

Usporedbom naslova i samog teksta nameće se samo jedan zaključak: govor mržnje.

Novinar nacionala nije u stanju razabrati, od silne mržnje prema osobi, srž i smisao izrečenog, nego u maniri Denisa Kuljiša, Borisa Dežulovića ili Vuka Perišića zasipa ekstraktom zla!

I ja bih htio biti pilot ili nanotehničar, al' ne mogu! Trebam li zato terorizirati sve oko sebe? Ako si mucavac, ne možeš biti spiker!


registracija
27/8/09

Lujo1, 18.10.11. 08:29

Je, prema gomili ovih budalastih komentara ispada kak bi svet bil predivan da smo svi pederi!
Nemam niš protiv pedera dokj se pederiraju privatno daleko od očiju moje djece, ali promoviranje pederluka je bljutavo i krajnje bolesno.
Hajd lijepo i vi pederi i vi koji ih tak žestoko štitite malo do doktora (neznam može li vam se pomoći), ali najmanje kaj vam se more reći je kak je anus namjenjen za sranje, a vagina za penis!
No, delajte kaj vam drago samo dalje od moje djece - meni se od vas bljuje, a imam na to pravo, to je normalno, a vaša uporaba anusa je potpuno nenormalna!!!


registracija
20/5/09

BXLCRO, 18.10.11. 09:17

SJEVEROZAPAD- Pa to je bilo na HRTu! Pa zna se koji su to bili novinari koji su postavljali pitanja!?


registracija
15/8/09

vergilia, 18.10.11. 09:18

Zar se ne bi ova saborska zastupnica trebala baviti rješavanjem problema seljaštva, poljoprivrede - gdje je briga za ukradeno žito, za radnike Đakovštine, za poticaje bez kontrole, gdje je kritika ministra poljoprivrede koji loče rakiju na prikolici, gdje je strategija razvoja i obnove uništene Slavonije??? Nakinđurila se križem ko Kosorica svojim broševima - nema ta ništa suvislo za reći - kakve veze imaju homoseksualci sa gorućim problemima - malo manje bi trebala biti za crkvenom govornicom i busati se svojim katolilčanstvom - o, oholosti, ime ti je Petir! Svoje frustracije trebala bi rješavati u ispovjedaonici - ili nek si plati dobrog psihoanalitičara. A i logike joj debelo fali - kakve veze imaju nudisti i homoseksualci - to samo bog zna, ako zna..:) Da - jadnica (kaže @fluid), samo ta jadnica nas skupo košta!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika