Objavljeno u Nacionalu br. 831, 2011-10-18

Autor: Dean Sinovčić

Zaštićeni najmoprimac

Svodnik Pančo i dalje u salonu za masažu

Zakupac trenutačno nema pravnu podlogu za upotrebu prostora, jer je Ugovor o zakupu poslovnog prostora otkazan: međutim, dok sudski postupak za iseljenje pravomoćno ne završi, zakupca se ne može prisiliti da se iseli iz prostora

Iako je prije dva mjeseca Nebojša Perunović Pančo pravomoćno osuđen u slučaju elitne prostitucije, i iako je poznato da je neredovito plaćao zakupninu gradu Zagrebu za poslovni prostor, odnosno salon za masažu, te je dug, neslužbeno doznajemo, narastao do gotovo milijun kuna, on je i dalje u prostoru u Domu sportova iz kojeg ga Zagrebački holding ne može izbaciti. "Tvrtka Aqua sjaj d.o.o. i sada koristi poslovni prostor u Domu sportova za djelatnosti poboljšanje fizičke kondicije, kozmetičke salone, djelatnost za njegu i održavanje tijela, usluge medicinske masaže, pružanje usluga korištenja bazena i sauna, ukupno 336 m2 podrumskog prostora.

Zakupac trenutačno nema pravnu podlogu za upotrebu prostora, jer je Ugovor o zakupu poslovnog prostora otkazan: međutim, dok sudski postupak za iseljenje pravomoćno ne završi, zakupca se ne može prisiliti da se iseli iz prostora. Prisilan postupak iseljenja je bio u travnju ove godine, ali nije dovršen jer je zakupac tražeći izuzeće suca ovršitelja uspio odgoditi deložaciju“, službeni je odgovor koji smo dobili od Zagrebačkog holdinga doznavši da postoje interesenti za taj prostor. Perunović je sklopio Ugovor o zakupu 2006., i to na manji prostor no što ga sada ima. "Grad Zagreb je 2007. planirao početi rekonstrukciju Doma sportova, čak je poslana obavijest svim zakupnica da se isele, od kojih su mnogi i otišli. Nekoliko mjeseci kasnije Grad Zagreb je odgađao početak rekonstrukcije Doma sportova, zbog čega je bilo nemoguće raspisati javni natječaj. Stoga se manji dio poslovnih prostora koji je stajao nekorišten privremeno do raspisivanja natječaja davao na upotrebu zainteresiranim zakupcima iz Doma sportova", objasnili su nam u Zagrebačkom holdingu.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika