23.10.2011. / 14:43

Autor: Totalsport

SK, veleslalom u Söldenu: Ivica s 18. na peto mjesto

Za Ligetyja je to deveta pobjeda u karijeri u Svjetskom kupu, a svih je devet upisao u veleslalomu. Kao treći se na postolje još popeo Austrijanac Philipp Schörghofer

Ivica KostelićIvica KostelićNakon skijašica u subotu, svoju su novu sezonu Svjetskog kupa u nedjelju otvorili i najbolji svjetski skijaši. Vozio se veleslalom na austrijskom ledenjaku Söldenu, a hrvatski skijaš Ivica Kostelić je bio odličan peti.

Nakon prve vožnje je branitelj naslova Svjetskoga kupa bio tek 18., no u nastavku veleslaloma je bio sjajan. Daleko bolje i sigurnije je vozio drugu, negoli prvu vožnju, kada je napravio i jednu krupnu pogrešku. U drugom je laufu djelovao goropadno na stazi, pa je tako i u cilj ušao kao najbrži. Posebno je bio dobar u donjem dijelu staze, a vodstvo je držao sve do najbolja četiri skijaša iz prve vožnje!

S trona je Ivicu Kostelića skinuo tek mladi Francuz, nova skijaška nada Alexis Pinturault, koji je na kraju završio kao drugi. Imao je Pinturault šansu pobijediti prvi put u karijeri u nekoj utrci Svjetskog kupa, no takvo što nije dozvolio sjajni Amerikanac Ted Ligety. Najbolji veleslalomaš zadnjih godina je bio vodeći nakon prve vožnje, a prvo mjesto je zadržao i u nastavku utrke. Presudilo je, na kraju, 29 stotinki u njegovu korist.

Za Ligetyja je to deveta pobjeda u karijeri u Svjetskom kupu, a svih je devet upisao u veleslalomu. Kao treći se na postolje još popeo Austrijanac Philipp Schörghofer.

Recimo da je Ivica Kostelić u drugoj vožnji ostvario najbolje vrijeme. Na utrci je nastupio još jedan hrvatski predstavnik, no Dalibor Šamšal nije uspio završiti prvu vožnju.

Vezane vijesti

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Jedna od najtrofejnijih hrvatskih skijašica, Ana Jelušić objavila je na konferenciji za medije da završava svoju skijašku karijeru. Razlog prekida su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika