25.10.2011. / 07:00

Autor: Barbara Ivezić

Marko Cindrić: Za sve što imam morao sam se izboriti sam

Mladi glumac koji u TV seriji "Loza" glumi problematičnog Filipa Gamulina, priča čega su se sve njegova obitelj i on morali odreći zbog njegova studija u Londonu, otkriva zašto mu je dosta telefona i Skypea te kako je uopće s djevojkom Reom uspio održati vezu na daljinu

"U Londonu, gdje sam studirao, glumcima je čast kada dobiju priliku zaigrati u sapunici jer je to dobro plaćen posao, a i prilika za ulazak na televiziju", kaže Marko Cindrić"U Londonu, gdje sam studirao, glumcima je čast kada dobiju priliku zaigrati u sapunici jer je to dobro plaćen posao, a i prilika za ulazak na televiziju", kaže Marko CindrićRazmaženi tatin sin, problematičan tip, ženskaroš, ovisnik o kokainu... Osobine su to Filipa Gamulina, junaka TV serijala “Loza”, s kojim 27-godišnji Marko Cindrić, koji ga je utjelovio na malim ekranima, nema previše zajedničkog. On se za sve u životu, kaže, morao sam izboriti. Nakon triju odbijenica zagrebačke Akademije dramske umjetnosti Marko je spakirao kovčege i otišao u London, gdje je završio prestižnu Oxford School of Drama. Prije godinu dana vratio se u Zagreb, zaigrao u serijalima “Pod sretnom zvijezdom”, “Dnevnik plavuše” i kazališnoj predstavi “Kiklop” te pokrenuo projekt Nu: Write Festivala. Desna ruka u organizaciji festivala mu je djevojka Rea Brčić, 27-godišnja grafička dizajnerica, u koju se zaljubio prije devet godina na tulumu kod zajedničkog prijatelja. Nedavno je angažiran na snimanju TV serijala "Game of Thrones" u Dubrovniku, no ugovor o tajnosti potpisan s američkom producentskom kućom HBO zabranjuje mu iznošenje bilo kakvih informacija.

EXTRA: U TV serijalu “Loza” zaigrali ste ulogu problematičnog Filipa Gamulina. Koliko je vama osobno blizak taj lik?

- Filipova obitelj je vrlo imućna i većina stvari u životu bila mu je servirana na pladnju, za razliku od mene koji sam se morao sam izboriti za sve. Uvijek sam poštovao princip svojih roditelja - škola je najbitnija, a sve ostalo što želiš moraš sam napraviti. I ja se, kao i Filip, volim zabaviti, ali uvijek znam gdje je granica, što je u njegovu slučaju nezamislivo; njegov najveći problem je u tome što ga svi tretiraju kao klinca, a on vlastitu nesigurnost i nezadovoljstvo rješava bijelim prahom.

EXTRA: Tko vas je od glumačke ekipe s kojom ste imali priliku raditi najviše oduševio?

- Bilo mi je veliko zadovoljstvo raditi s Milanom Štrljićem koji mi u “Lozi” glumi tatu. Dosad sam ga imao priliku gledati u filmovima, ali me iznenadilo koliko energije pokazuje na setu. S njim sam radio većinu scena i mislim da smo prikazali cijeli dijapazon emocija u odnosu između oca i sina; od vrijeđanja i šamaranja do zagrljaja i izjavljivanja ljubavi. Kada smo snimali u Heinzelovoj ulici, imali smo zajednički ritual. U pauzi snimanja, naime, odlazili bismo na pohani sladoled u obližnji kineski restoran.

EXTRA: S grafičkom dizajnericom Reom Brčić u vezi ste devet godina. Čime vas je osvojila?

- Rea i ja smo toliko dugo u vezi da se osjećam kao da smo praktički u braku. Upoznali smo se na Ekonomskom fakultetu na kojem smo oboje studirali, a kasnije i diplomirali. Prvi put sam je vidio na prijateljevu tulumu i odmah mi se dopala. Kasnije smo se nastavili družiti za vrijeme predavnja i vrlo brzo je sviđanje preraslo u ljubav.

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Extre.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika