24.10.2011. / 21:40

Autor: Totalsport

Slaviša Stojanović novi izbornik Slovenije

Za Kekovog nasljednika postavljen je Slaviša Stojanović, srpski stručnjak koji je cijeli igrački i trenerski vijek proveo u Sloveniji, s iznimkom zadnje dvije godine, kada je bio asistent Srečku Katanecu na klupi Ujedinjenih arapskih Emirata

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaIzvršni odbor Nogometnog saveza Slovenije potvrdio je da je 41-godišnji Slaviša Stojanović imenovan za novog izbornika reprezentacije.

Slovenski nogometni savez i sada već bivši izbornik reprezentacije Matjaž Kek sporazumno su raskinuli suradnju nakon neuspjeha Slovenije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2012. godine. Slovenija je u netom završenim kvalifikacijama za Euro 2012. u C skupini zauzela tek četvrto mjesto iza Italije, Estonije i Srbije.

Za Kekovog nasljednika postavljen je Slaviša Stojanović, srpski stručnjak koji je cijeli igrački i trenerski vijek proveo u Sloveniji, s iznimkom zadnje dvije godine, kada je bio asistent Srečku Katanecu na klupi Ujedinjenih arapskih Emirata.

Stojanović je od 2002. do 2008. godine bio trener Domžala, a nakon toga je jednu sezonu vodio Celje.

Sa Slovenskim nogometnim savezom je Stojanović dogovorio suradnju za kvalifikacijski ciklus za Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu. Kvalificira li se Slovenija na Mundijal, ugovor će Stojanoviću automatski biti produljen.

Stojanović će prvo predstavljanje na klupi Slovenije imati 15. studenog u Ljubljani u prijateljskoj utakmici protiv reprezentaciju SAD-a, koju vodi Nijemac Jürgen Klinsmann.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika