26.10.2011. / 12:35

Autor: Nacional.hr

Čudesni svijet slavenske mitologije

Svestrani umjetnik Patricio Agüero Marino djeluje kao slikar, lutkar, kostimograf i scenograf

Hrvatska bajoslovljaHrvatska bajoslovljaHrvatska bajoslovlja, nova je knjiga poznatog glumca, redatelja, pisca i glazbenika Vida Baloga i Patricija Agüera Marina. Opsežan rukopis s naslovom "Hrvatska bajoslovlja" govori o neočekivano brojnim predodžbama o mitskim i nadnaravnim bićima Vidova zavičaja te sadrži iznimnih 150 iliustracija Patricia Aguera Marina.

Svestrani umjetnik Patricio Agüero Marino djeluje kao slikar, lutkar, kostimograf i scenograf. Šira domaća publika imala je prilike upoznati ovog Venecuelanca u predstavi ''Svarožić'' Krešimira Dolenčića i Zagrebačkog kazališta lutaka, za koju je 2010. dobio i nagradu ''Zlatnu Žar Pticu'' za likovno oblikovanje predstave. Njegove ilustracije u knjizi "Hrvatska bajoslovlja" zanimljiv su prikaz univerzalnog jezika umjetnosti.

Glazbeni izričaj Patricija Agüera Marina moći će se čuti na novom klupskom programu u Zagrebu, Bambi eyes, koji počinje 28.10. u klubu Sirup. Patrizio Agüero Marino bit će prvi gost novog projekta na zagrebačkoj klupskoj sceni koji spaja glazbu, performans i stil. Projekt je inspiriran modno-glazbeno revolucionarnim Westwood/MacLaren, Grace Jones, Madonnom, Davidom Bowiejem, newyorškom i londonskom klupskom subkulturom.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika