04.11.2011. / 19:16

Autor: Hina

Završena istraga protiv Dragana Paravinje, a Antonije Bilić i dalje nema

Završen je istražni postupak koji se na Županijskome sudu u Šibeniku vodi protiv 43-godišnjeg vozača kamiona Dragana Paravinje, osumnjičenog za ubojstvo maloljetne Antonije Bilić iz Krički u blizini Drniša, potvrdio je istražni sudac u postupku Igor Ninić.

Dragan ParavinjaDragan ParavinjaZavršen je istražni postupak koji se na Županijskome sudu u Šibeniku vodi protiv 43-godišnjeg vozača kamiona Dragana Paravinje, osumnjičenog za ubojstvo maloljetne Antonije Bilić iz Krički u blizini Drniša, potvrdio je istražni sudac u postupku Igor Ninić.

Tijekom istrage ispitani su svi svjedoci koji su nešto znali o tom slučaju te su vještačeni svi prikupljeni dokazi.

Sudski spis koji sadržava iskaze dvadesetak svjedoka te nalaze vještačenja dokaza predan je državnom odvjetništvu koje će na temelju prikupljenog materijala procijeniti hoće li protiv Paravinje podignuti optužnicu za ubojstvo Antonije Bilić te za još dva pokušaja silovanja za koja se 43-godišnji vozač također sumnjiči, ili će zatražiti proširenje istrage.

Dragan Paravinja u šibenski je pritvor doveden 23. srpnja ove godine, pošto je uhvaćen u Donjim Srđevićima, te je pred istražiteljima Republike Srpske priznao ubojstvo maloljetnice iz Drniša.

Antonia Bilić nestala je pošto se 7. lipnja 2011. ukrcala u kamion Dragana Paravinje na mostu preko Čikole.

Nekoliko tjedana nakon njezina nestanka policija je zaustavila sporni kamion kod Sv. Roka te je u njemu pronašla Antonijine vlasi, krv i slinu, a uskoro je kamion povezala s vozačem koji ga je vozio na dan njezina nestanka.

Pošto je uhvaćen, Paravinja je srpskoj policiji priznao ubojstvo te rekao da je tijelo maloljetnice bacio u Krku, a kad je izručen Hrvatskoj, hrvatskim je istražiteljima to kazneno djelo zanijekao.

Tijelo Antonije Bilić do danas nije pronađeno, a policija i dalje radi na tom slučaju.

Vezane vijesti

U Drnišu "Mimohod nade" za Antoniju Bilić

U Drnišu "Mimohod nade" za Antoniju Bilić

"Mimohodom nade" koji je danas održan ulicama grada Drniša, učenici i učitelji srednje škole "Ivana Meštrovića" izrazili su podršku državnim tijelima… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 04.11.11. 22:26

Policijski aparat se dokazao i u Paravinjinom slučaju i u slučaju hapšenja Boljkovca.Karamarko ima ustroj podobnika i nesposobnjakovića.Dolazak Ostojića nakon Karamarka,samo će još više pogoršati situaciju.Živi bili pa vidjeli.No Karamarko u svakom slučaju mora otići.Dokazao je i svoju nesposobnost kao prvi policajac a dokazao je i nesposobnost ustroja kvalitete.Policija je na razini jugoslavenske i tome nema pomoći još dugo dugo.Ima kvalitetnih ljudi u policiji!O da,vrlo kvalitetnih.No kvalitetne osobe nemogu biti ni aparatčici ni podguznjaci ali isto tako ni bolesni karijeristi.Karamarko ima upravo vojsku takvih.A takvi nikada nisu donijeli ništa dobro.Ponajmanje kvalitetno.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika