15.11.2011. / 13:08

Autor: Nacional.hr

Pokopan Joe Frazier, na oproštaj došao i Mohammad Ali

- Philadelphia će sama sebi odati počast ukoliko oda počast Joeu Frazieru - rekao je Jesse Jackson

Joe Frazier (u sredini)Joe Frazier (u sredini)Mohammad Ali predvodio je uglednike koji su u ponedjeljak u Philadelphiji odali posljednju počast boksačkom velikanu Joeu Frazieru na pogrebu zatvorenom za javnost.

Frazier je preminuo prošli tjedan od posljedica raka jetre u 68. godini. Ostat će upamćen kao jedan od najvećih boksača u povijesti, nekadašnji olimpijski pobjednik i profesionalni svjetski prvak, veliki suparnik Mohammada Alija. Upravo je Frazier 1971. nanio Aliju prvi poraz u karijeri u ''Borbi stoljeća'', da bi kasnije dvaput gubio od njega.

Uz Alija, od Fraziera se u ponedjeljak oprostio još jedan bivši svjetski prvak, Larry Holmes, zatim poznati borac za ljudska prava Jesse Jackson i mnogi drugi, a video-poruke su poslali Mike Tyson, glumac Mickey Rourke, milijarder Donald Trump.

U dirljivom govoru Jesse Jackson je pozvao vlasti Philadelphije da na primjereni način odaju počast Frazieru, kao što su postavili spomenik izmišljenom liku iz filmskog serijala Rocky kojeg je glumio Sylvester Stallone.

- Rocky je imaginarni lik koji nikad nije postojao. Rocky nikad nije okusio vlastitu krv. Rocky se nikad nije borio protiv Kena Nortona. Nikad se nije borio protiv Alija. Nikad se nije borio protiv Larryja Holmesa. Joe je čovjek koji je sudjelovao u stvarnim akcijama, čovjek kojeg možemo oponašati zbog njegova odnosa prema obitelji. Ostao je naš susjed. Ostao je član naše crkve. Ostao je čovjek s gradskih ulica. Philadelphia će sama sebi odati počast ukoliko oda počast Joeu Frazieru.

Vezane vijesti

Umrla boksačka legenda Joe Frazier

Umrla boksačka legenda Joe Frazier

Bivši prvak u teškoj kategoriji Joe Frazier, koji je boksačku besmrtnost zaslužio s tri legendarna meča s Muhammadom Alijem, umro je u ponedjeljak u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika