18.11.2011. / 13:24

Autor: Nacional.hr

Scorsese režira Nesbøvog Snjegovića

Jo Nesbø službeno potvrdio kako će Martin Scorsese režirati Snjegovića, prvu ekranizaciju romana s Harryjem Holeom

Jo NesboJo NesboMartin Scorsese režirat će filmsku verziju romana Snowman (Snjegović) jednog od najpopularnijih svjetskih autora krimića, Jo Nesbøa, potvrdio je danas za dva skandinavska medija norveški autor. Snjegović je prvi roman iz serijala o Harryju Holeu koji će doživjeti filmsku adaptaciju. Nesbø je dosad odbijao ponude za ekranizaciju prije nego što serijal o Holeu završi, jer je čitateljima htio prepustiti da sami zamišljaju likove. Više puta je spomenuo kako samo jednom redatelju ne bi mogao reći ne - Martinu Scorseseu.

"Martin Scorsese mi je omiljeni režiser još od malih nogu, kad mi je Taksist bio bez konkurencije najdraži film. Sa 17 godina u kinu u Moldeu sam nabavio i plakat, koji me potom godinama pratio kroz život, uvijek iznad uzglavlja u spavaćoj sobi", rekao je Jo Nesbø

Producenti filma bit će Tim Bevan i Eric Fellner, osnivači poznate produkcijske kuće Working Title koja je snimila filmove kao što su Fargo, Dnevnik Bridget Jones, Ja u ljubav vjerujem (Notting Hill) i Elizabeth. Adaptaciju će povjeriti Matthew Michaelu Carnahanu, scenaristu Kraljevine (The Kingdom) U vrtlogu igre (State of Play) koji priprema i adaptaciju romana White Jazz američkog pisca Jamesa Ellroya.

Današnja Nesbøva izjava prva je službena potvrda glasine kako će novi film Martina Scorsesea biti baš ekranizacija Snjegovića. Prva ekranizacija nekog Nesbøvog romana je norveški film Headhunters, po istoimenom romanu izvan serijala o Harryju Holeu, koji bi trebao dobiti svoju holivudsku verziju, također u suradnji s kućom Working Title.

Snjegović je peti roman iz serijala o policajcu Harryju Holeu koji će izaći u hrvatskom prijevodu, nakon nedavno objavljenog Spasitelja. Izdavačka kuća znanja u proteklih godinu dana objavila je i romane Crvendać, Nemeza i Đavolja zvijezda te nedavno otkrila kako je Jo Nesbø njen komercijalno najuspješniji autor.

Vezane vijesti

Mračni krimići rađaju se u mojoj bolesnoj glavi

Mračni krimići rađaju se u mojoj bolesnoj glavi

Jo Nesbø, 51-godišnji norveški pisac krimića, sprema se na proslavu Božića, nakon čega odlazi na Tajland gdje će ostati do ožujka. Razloga za slavlje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika