23.11.2011. / 15:42

Autor: Vojislav Mazzocco

Represivno, preporučeno

Karamarkov poštar, pendrek mu je oštar

Zamjenik glavnog urednika Nacionala Vojislav Mazzocco osvrnuo se na jutrošnji posjet uniformiranog djelatnika MUP-a redakciji Nacionala. Policajac je, naime, došao u funkciji osobnog 'kurira' ministra Tomislava Karamarka, i donio reagiranje (!) na tekst koji se dotičnom evidentno nije svidio

Tomislav Karamarko u trenutku ritualne partijske inicijacije (Ilustracija)Tomislav Karamarko u trenutku ritualne partijske inicijacije (Ilustracija)Jutros je u redakciju Nacionala navratio policajac. Poslao ga je tehnički ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, kojem se očito nije svidjelo što smo pisali u ovotjednom broju, da nam uruči ministrovo reagiranje. Pa je tako policajac, propisno odjeven u uniformu, sa značkom okačenom na prsi, pištoljem o pojasu, šapkom, lisičinama nad guzovima i razgaženim službenim cipelama pogodnim za obilaženje novinskih redakcija blesavo razasutih po gradu - kao da se sve novine ne mogu uređivati iz ureda ministra! - došao i tražio da potpišemo da smo primili ministrovu tužbalicu. Bez potpisa se valjda nije smio vratiti.

Karamarko: Opasniji čak i od policajčine Hoovera

Golub lisiconoša

Potpisali smo, što smo mogli. Nećemo valjda sirotog čovjeka izlagati Karamarkovu bijesu ili ga ostaviti da na ovoj hladnoći stoji ispred zgrade dok se netko ne smiluje i iz drhtavih mu ruku ne uzme dva lista papira s urudžbenim brojem, ministrovim potpisom i pečatom te ne poleđini drugog lista štreberskim rukopisom, možda baš ministrovim, napisanom adresom. U meritum ministrovog reagiranja, ne demantija, važno je napomenuti, nećemo ulaziti. Ako nekoga zanima neka ga pročita na službenim stranicama MUP-a.

Ministarstvo unutarnjih pisama

Od njegovog reagiranja puno je važnije sljedeće: Nacional ima adresu i u redakciju svakodnevno dolazi hrpa pošte i nikad nam se nije dogodilo da nas, ako je adresa ispravno napisana, poštar ne nađe; imamo i fax, nikada nam se nije dogodilo da ako je pošiljatelj ispravno unio broj u svoj uređaj da fax ne primimo; začudo imamo i e-mail adresu, zapravo nekoliko njih i nikada nam se nije dogodilo da nas elektronska pošta promaši. Koga je vraga onda Karamarko slao policajca da nosi njegov birokratski složenac u redakciju?

Stoj, pisat ću!

Šalje li Tomislav Karamarko uniformirane policajce s pištoljem, lisičinama i šapkom na tržnicu po banane kada ministar unutarnjih poslova ogladni? Nadamo se da to ne radi jer bi to bilo, u najmanju ruku, bezobrazno. U gorem slučaju bi takav postupak bio zloupotreba položaja i iskorištavanje službene osobe u privatne svrhe te trošenje državnog novca (jer svaka policijska intervencija, ako se poštarski posao može nazvati policijskom intervencijom, nešto košta) u privatne svrhe. Mogao nas je Karamarkov poštar o istom trošku i pohapsiti. Tako bi barem u izvještaju mogao opravdati zašto je dolazio.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
28/12/09

crojoe, 23.11.11. 16:29

Kamo srece da vas je sve pohapsio i zapecetio taj izvor smrada, lazi i mrznje na sve sto hrvatski miga i dise.


registracija
15/5/09

Fidelito, 23.11.11. 17:47

@ crojoe: ako ti Nacional toliko smrdi - što onda radiš ovdje?


registracija
28/12/09

crojoe, 23.11.11. 18:00

Fidelito i ja se pitam ,ali i ti ako si iskren, priznat ces da kada ides u zahod okrenes se i pogledas, sto je izislo iz tebe.


registracija
23/11/11

deusexmachina, 23.11.11. 18:37

Marko nas stvarno "kara" !

Ovaj čovjekoliki (s)tvor prije otprilike mjesec dana vratio je na posao policajca kojeg je kamera snimila dok je pljačkao lokalnu kladionicu. No ne lezi vraže.....ipak je stranačka pripadnost iznad svega i ovaj (s)tvor Karamarko tog policajca vraća na pšosao iako je priznao 8snimljenu) pljačku. U svakoj normalnoj zemlji takav (s)tvor daje ostavku u roku "odmah" ali ne i naš marko koji nas i dalje "kara". dakle, nema druge......u remetinec s njim !!!


registracija
7/9/07

Vinogradar, 23.11.11. 19:03

Karamarko
ispunjava MORALNE uvjete da postane
PREDSJEDNIK
HRVATSKE (NE)DEMOKRATSKE ZAJEDNICE
nakon što Jaca
poslije izbora useli u Remetinec.


registracija
21/2/11

skyway, 23.11.11. 19:35

U zatucanom svijetu Kara Marka jos uvjek vuk nosi postu, pa nije cudno da je spremio policajca kao postara u Nacional. Sve to kazuje da mravojed radi zlo i naopako, ali pokazat ce se uskoro, najvise o glavi Jaci, jer nije nimalo slucajno sto se prisuljao klanu u zlo doba kad mu vakat nije.


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 23.11.11. 19:42

Dolijat će i ustaša Karamarko.Ima puno pitanja na koje on mora dati odgovor.


registracija
11/1/10

fluid, 23.11.11. 19:58

Nije Karamarko nikakav ustaša.On je naprosto skorojević koji je u kombinaciji HDZ-ovske manipulativne politike demokratskim slobodama svojih građana,osnovni kotačić poluge (trenutno)tehničke vlasti.On je zoran prikaz svega onga što nebi smjelo apsolutno postojati osim u muzejima povjesne jugoslavenske zbiljnosti.Svi mislimo da je jugoslavenski sindrom prošao.Ne,nikako nije.Karamarko je eksplicitan primjer prošlo svršenog vremena.Opstaje na bezobrazluku aktualne vlasti koja se svima smije u lice.Vjerujem u njegov skori kraj ali iskreno govoreći,dolazak Rnka Ostojića me uopće ne veseli.I on je pokazao sve simptone kao i Karamarko.Bez hierarhije policija nemože funkcionirati.No ovo je čista zloupotreba položaja te se ne radi o uspostavljanju sposobnih nego podobnih policajaca u lancu rukovođenja policijom.Građani to teško mogu razumjeti zbog specifičnog ustroja policije,no stvar je vrlo jasna i razvidna.Ovo je manipulacija.Policijski rukovodeći kadar se ,od 90.god.uspostavlja po jugoslavenskom modelu političkih podobnosti.Takva policija nije demokratska i nitko se u ovoj zemlji,nemože osjećati siguran.Ni u jednom segmentu života.


registracija
7/9/07

Vinogradar, 23.11.11. 20:28

@fluid,
u pravu si uz napomenu :
ako u društvu i politici ne postoje demokratski odnosi,
onda ni policija ne može biti izuzetak.
U nedemokraciji odlučujuća je podobnost a ne sposobnost.
Pozdrav


registracija
15/5/09

Fidelito, 24.11.11. 09:18

@ fluid, ispravak netočnog navoda: ne uspostavlja se od 90. god., nego se tada nastavio isti model biranja policijskog kadra (samo sa drugim predznakom). Naravno - rukovodećeg policijskog kadra, jer one dečke koji su ginuli na terenu - nije se pitalo za stranačku pripadnost. To nam pokazuje kakvu je državu zamišljao 'otac domovine': gdje je bitna poluga vlasti politički kontrolirana policija. Iz miljea u kojem je nastao - nije niti, mogao drugačije razmišljati. To bi bio preveliki (nemoguć) korak za taj mentalni sklop. Ista poltika se promiče i danas kao normalno stanje, i to je najveća šteta. Upravo ovakva policija (i pravosuđe) otvroili su vrata svim ovim marifetlucima koji nam se događaju.


registracija
9/8/09

vinko12, 24.11.11. 18:01

placeni clanak protiv Karamarka - rukopis slican linicevom o spijuncini., i hrpa dezurnih posterakoji pljescu
na takovo sranje da bi se dobio dojam masovnosti. Kreteni, tko cita te novine osim komunjarskog sljama
Toj crvenoj i jugobagri smeta sve sto hrvatsko ili podrzava demokratski moral.


registracija
12/1/11

bozhidar, 24.11.11. 19:03

ogromna vecina novinara koji rade za privatnike; t.j., vlasnike medija, ogromno lazu.
te su sasvim zakonom zasticeni. moraju se samo cuvati da lazu o supremacistickim pojedincima ili njihovih osobnih vrijedjanja.
jer nekog suprermacistu nazvati pijanicom ili varalicom svoje zene, dovodi tu osobu na sud i do, obicno, novcane kazne.
ali ipak, ako lazu o socijalistima i socijalizmu, nista im se nece dogoditi.

eto, takvu 'pravdu' imamo u svim zemljama cije se vladavine [structures of governance] osnivaju na temelju osobnog supremacizma.

samo takav jedan pojedinac smije slati oruzanu osobu sa izvjesnom prijetnom ili zahthjevom u urednistvu jednog ljevicarskog glasila.
eto, i to smo dozivjleli. ali pricekaj, dozivit cemo jos i gorih stvari of ovih skrajnih sebicnjaka i 'velikana' [velmoza] i neprijatelja siromaha.
vragobog i nasi 'velikani', kao 'nas' crnimarko! hvala


registracija
11/11/11

weraw, 25.11.11. 14:08

Svu gamad hadezejsku treba posmjenjivati. Lopov do lopova, a onda nadam se kaznama prema zaslugama. Imaju još 8 dana veselja, a onda svi kod Ive.


registracija
20/10/11

Rene2, 28.11.11. 07:13

Karamarko je slika,tko kod nas sve može obnašati državne funkcije-za nevjerovati,da takav čovjek uopće i radi nešta,pa mi nismo sigurni više ni u wc-u pogledati što je izašlo...a smrdi hahaha


registracija
8/7/09

bankar, 29.11.11. 05:02

sljedeći korak je da nam momci u plavom budu dolazili na vrata doma zbog komentara ovdje ostavljenih


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika