25.11.2011. / 00:02

Autor: Vojislav Mazzocco

MUPpet show

Ministar Unutarnjih Poslova

Protekli dani pokazali su da Karamarko teško razlikuje službeno od privatnog, instituciju od osobe. Policajca, podsjetimo, šalje da mu raznosi privatna reagiranja. Takvo mu ponašanje, dakle, nije strano. Ako mu nije strano danas, zašto bi mu bilo strano prije nekoliko godina kada mu je moglo donijeti izravnu dobit?

photo: Robert Anić/PIXSELL photo: Robert Anić/PIXSELL Tomislav Karamarko potpuno se poistovjetio s foteljom koju privremeno grije. Toliko je uživljen u ulogu ministra unutarnjih poslova te zapovjednika svih pendreka i prve sirene među 'rotirkama' da je umislio da se umjesto "Tomislava Karamarka, OIB taj i taj, adresa, ta i ta, vjerojatno nekažnjavan" na izbornoj listi HDZ-a u 3. izbornoj jedinici kandidira nekakva institucija zvana Ministar Unutarnjih Poslova. Da je Tomislav Karamarko umislio da će do kraja života, političkog ili biološkog - potpuno je svejedno - biti štićena osoba koju policajci prate i čuvaju od bilo kakvih prijetnji svjedoči i sljedeća rečenica objavljena na internetskim stranicama MUP-a: "Smatram kako namjera autora članka nije objektivno informiranje javnosti o podnesenoj kaznenoj prijavi protiv mene, jer da je tome tako tada ne bi bile zanemarene činjenice navedene u rješenju USKOK-a, već se želi narušiti moj ugled kao ministra unutarnjih poslova, ali i kao kandidata na predstojećim parlamentarnim izborima.".

Privatna stvar

Svakome čija inteligencija zadovoljava minimalne uvjete za popunjavanje fotelje ministra unutarnjih poslova (ovog puta malim slovom jer nije osobno ime za koje je Tomislav Karamarko umislio da mu stoji u krštenici) iz ove je rečenice jasno da je tehnički ministar grubo zloupotrijebio resurse MUP-a da bi na njima objavio nešto što se tiče samo njegove kandidature na parlamentarnim izborima. Na službenim stranicama MUP-a Tomislav Karamarko je objavio svoju privatnu stvar. Točka. Razložimo još jednom da i Ministru Unutarnjih Poslova (primijetite velika početna slova) bude jasno: privatni interesi, što kandidatura za saborskog zastupnika svakako jest, se ne promiču kroz državno vlasništvo jer je to zloupotreba dužnosti jednako kao što je zloupotreba dužnosti korištenje obavještajnih podataka u privatnoj tvrtki, slanje privatnog reagiranja po službenoj osobi ili, karikirajmo - da čak i Ministru Unutarnjih Poslova bude jasno - slanje službenog vozača po ljubavnicu. To se ne radi.

Tajna

Pozabavimo se na trenutak, prije nego što pređemo u meritum Karamarkovog reagiranja, s još dvije stvari. Prva je objašnjenje Krunoslava Borovca zašto je Karamarkovo privatno reagiranje, ponavljamo privatno, u redakciju Nacionala donio uniformirani policajac. Borovec je ustvrdio da je tako bilo najjeftinije. MUP pod Karamarkom vjerojatno elektronsku poštu plaća po slovu, kao telegrame, pa im je jeftinije bilo poslati policajca čiji sat rada košta cca 100 kuna po satu. Policajac je Karamarkovu privatnu prepisku dostavio za 100 kuna po satu, dakle Karamarko je državu oštetio za 100 kuna. Borovčeva idiotarija o jeftinoj policijskoj dostavi nastavila se drugim objašnjenjem kojim se treba pozabaviti. "Pojašnjenja radi, nedvojbeno je da je reagiranje redakciji Nacionala dostavio policijski službenik koji dostavlja službenu poštu Ministarstva iz razloga što je u to vrijeme na području grada dostavljao službenu poštu i na niz drugih adresa, pa je usputno dostavio i reagiranje u redakciju Nacionala. Službenu poštu MUP-a, ako se radi o osobnom uručenju dostavlja policijski službenik iz razloga što dio službene pošte predstavlja klasificirane pošiljke, te stoga odbacujemo svaku tvrdnju o zlouporabi policijskog službenika za privatne svrhe ministra". Policijska dostava je bila jeftina, dakle, jer mu je redakcija Nacionala bila usput pa nikakve štete po državu nije bilo, stoji u posljednjem priopćenju na stranicama MUP-a. Jedino nisu objasnili spada li i Karamarkovo reagiranje u klasificiranu (tajnu, grubo prevedeno) pošiljku. Dok se to ne razjasni nećemo reagiranje u cijelosti objaviti da nas Ministar Unutarnjih Poslova ne bi optužio da objavljujemo službene, državne ili tko zna kakve tajne.

Institucija

Da se konačno pozabavimo i činjenicama iz Karamarkovog reagiranja - ne demantija! - jer ga tako nije ni naslovio. Oprezno ćemo citirati jer, možda je klasificirano: „nedvojbeno je kako od 2006. godine nemam nikakve veze sa tvrtkom Soboli d.o.o. niti poslovanjem navedene tvrtke", napisao je i potpisao Ministar Unutarnjih Poslova. Nažalost, elaborat koji Nacional posjeduje i iz kojeg se može zaključiti da je Soboli koristio obavještajne podatke datiran je u 2005. godinu!

Protekli dani i ponašanje Tomislava Karamarka pokazali su da on teško razlikuje službeno od privatnog, instituciju od osobe. Policajca, podsjetimo, šalje da mu raznosi privatna reagiranja. Takvo mu ponašanje, dakle, nije strano. Ako mu nije strano danas, zašto bi mu bilo strano prije nekoliko godina kada mu je moglo donijeti izravnu dobit? U osnovi nema nikakve razlike osim što je Tomislav Karamarko danas umislio da je Ministar Unutarnjih Poslova. Institucija.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
9/8/09

vinko12, 25.11.11. 01:58

Nacional su mesiceve fasisticke novine financirane iz sdp crnih fondova i objavljuju placene clanke po naputcima mesicev tz antifasista, kojima je Karamarko stao na zulj. Udruzena zlocinacka organizacija boljsevika protiv HDZ i Karamarka. Vidljivo je da im neide kako su mislili na izborima, te poduzimaju najprljavija podmetanja.
Doci ce vrijeme kada ce im se suditi kao sada brozovom uceniku Pol-Potu.


registracija
23/10/09

spinner, 25.11.11. 04:10

Karamarkov pakleni plan:

1. Preživjeti izbore
2. Dok je još ministar, instalirati svoje ljude na ključna mjesta u policiji
3. Kad prođu izbori, svrgnuti Kosoricu i Šeksa sa čela stranke
4. Odjebati Milinovića, Kalmetu i ostale iz vrha stranke.
5. Pokrenuti desne snage u HDZ-u, reformirati ga osjetno desnije nego do sada.
6. Pokrenuti desno biračko tijelo i svrgnuti "crvene" s vlasti
7. Ponovo uspostaviti ravnotežu u svemiru i doći na vlast
8. Ukinuti sve demokratske mogućnosti da HDZ ikad više preda vlast na izborima
9. Proglasiti se banom
10. Uništiti i da nestanu s lica zemlje Nacional, njegove novinare i sve koji su imali veze s Nacionalom


;-)


registracija
23/11/11

deusexmachina, 25.11.11. 07:20

CRNI MARKO ZASLUŽUJE ZATVOR

Marko koji "kara" definitivno zaslužuje zatvor ako ništa, a ono iz razloga jer je dokazanog kriminalca svojom osobnom voljom vratio na posao. Naime, prije cca. mjesec dana Crni marko vratio je na posao policajca koji je u Vinkovcima s oružjem u ruci orobio lokaklnu kladionicu, Kamera je snimila pljčkaša i kolege su "revnog" policajca uhitile. On priznao zločin, vratio pare ali......gle Vraga .....dični nam ga Marko vraća na posao! vjerojatno da može paziti na tu klasdionicu da je netko drugi ne orobi! Za ovakvo što što je stidljivo objavljeno samo u nekim medijima (skinuto s neta nakon 15 min.) Marka treba ravno u Remetinec pa neka se tamo "kara" sa stranačkim kameradima.


registracija
16/2/11

pro, 25.11.11. 09:18

Stare i nove liste HDZ-a imaju pedesetjedno (51 ) ime koje se ponavlja. Na njihovim listama vidljiva je ona « ko bi gori sad je doli ( čitaj Remetinec )


registracija
14/7/11

Trinity, 25.11.11. 10:33

Ti hdzovci su toliko sve ogadili i tako su dobro utrli put za makinacije i lopovluke svake vrste, a bahatost u obnašanju vlasti doveli do razine "normalnog" i uobičajenog, time i prihvatljivog ponašanja, da se sa strepnjom pitam što li nas čeka poslije izbora!! I da li je realno očekivati od onih koji će zauzeti njihova mjesta nešto sasvim drugačije?! Jer, vlast je, sasvim sigurno, ogromna slast!


registracija
30/6/09

jebivjetar, 25.11.11. 10:38

Kara Marko-pičkin dim ! Što bi Indijanci rekli !


registracija
7/4/11

ivanovac, 25.11.11. 11:13

Kakva mu je stranka takav je i ovaj narcisoidni ministar
(mama mu je govorila da je rođen za ministra)....:P
Srećom izbori su za desetak dana pa ćemo se i ove individue riješiti, nadajmo seda će i Bajić završiti svoje istrage i podići optužnice, jer stigla je nova vlast...te se treba dokazati svojim radom,.
Tupko si je svašta umislio.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 25.11.11. 12:34

Meni je po profesiji Milinović više za unutarnje poslove.


registracija
9/8/09

vinko12, 25.11.11. 16:12

ajde sdp dezurna druga smjena kretenoida-nastavite pljuvati i siktati .
Premijerki rate dobar glas, morate lajati glasnije


registracija
11/1/10

fluid, 25.11.11. 22:20

U Hrvatskoj državi od njenog osamostaljenja,ista se krčmi kao privatna svojina.Doneseni su zakoni koji sa moralom i pravom imaju veze kao kuhanje i automehanika.Ali su zakoni. I ,što je još gore,vrijede kao što se i primjenjuju.Pretvorba je kriminal nad kriminalom ali-još uvijek vrijedi ta nakzna zakonska tvorevina.I još će vrijediti.Važno je biti u vrhu vlasti i samo se ZAKONITO ponašati te uzimati tko šta stigne.Po zakonu.Svako pitanje je nedomoljublje i prozivanje vlasti koja djeluje isključivo PO ZAKONIMA.Nije Karamarko sam u svojoj zloupotrebi.Samo je najistureniji.Svi ministri,premijeri i ostala poilitička klaunovska nomenklatura smatra, kako imaju pravo raditi šta hoće i kako hoće.Dakle mogu pod krinkom društvene pozicije,provoditi zakone i obaveze a isto tako mogu i sve to raditi tako da im njihova aktivnost i djelo donosi osobne koristi.Najnakaradnije shvaćanje takvog oblika demokracije je Karamarkovo učlanjenje u stranku(HDZ)a sa pozicije Ministra UP-a.Tu njegova nepristranost ,kao policajca,apsolutno prestaje a indikativno je što to čini upravo pred same izbore.Ružnoća je što to nije učinio davno ranije.Ovako je obmanuo cjelokupnu javnost da je nestranačka osoba.Kako bilo,policiju koristi i stranački i privatno.To je apsolutno nedopustivo i treba ga maknuti čim prije i čim bolnije.Napominjem da će Ranko Ostojić biti u istoj poziciji i mišljenja sam da će se vrlo slično ponašati.To je stara praksa jugoslavenskog nasljeđa.To nije trodioba vlasti nego zloupotreba vlasti.Ministar policije će uvijek biti stranački čovjek i uvijek će djelovati tako da neće biti moguća jednakost svih pred zakonom.I tu prestaje demokracija.Isto je,čak i gore,i sa pravosuđem.Dakle demokracijo u Hrvata ,baj,baj za još dugo razdoblje.Takav model može funkcionirati u demokratskim državama gdje postoji kultura i moral u političkom smislu.U Hrvatskoj je na sceni politička i svaka druga nekultura te se nemože očekivati ni moral a još manje profesionalizam,kako to voli isticati baš Karamarko.Može narodu mazati oči svojim "profesionalnim"objašnjenjima no,osobno sam vidio kako to funkcionira.Tako mogu vrlo kompetentno reći da Karamarko obmanjuje i prekraja policiju po podobnom ključu a ne po sposobnosti.Ako se poziva na završene akademije i visoke škole,te fakultete policajaca,te smatra da su samim tim profesionalci,tada je to smiješno.Ako su to poltroni,a najčešće jesu,tada od njihovog profesionalizma nema ni P.To su aparatčici ili klaunovi koji bespogovorno izvršavaju naređenja a ne da profesionalno rade svoj posao.Strahovlada u hierarhiji policije je nešto tako dominantno da se toga nebi postidio ni Staljinov model vladanja.No tko ne upadne u taj žrvanj policije,nemože uopće pojmiti koliko je to strašno i u funkciji.Može i Karamarko i Bilić i Borovec pričati javnosti bajke kakve god žele.Sve je obmana i laž.Policija niti je ustrojena na načelima profesionalnosti i sposobnosti, niti radi svoj posao kako ta služba zahtjeva.


registracija
11/1/10

fluid, 25.11.11. 22:35

Moram dodati jedno objašnjenje.Policajci koji rade redovne poslove iz domena policije,zaista rade taj posao poprilično dobro.No nije problem u njima.Problem je kod postavljanja politički podobnih osoba na ključne pozicije kao što su zamjenici Ministra,načelnici PU i na kraju šefovi smjena.Tu se strogo vodi računa tko je poslušnik.Nemora nužno pripadati ili simpatizirati stranku na vlasti.Važno je da bespogovorno sluša i izvršava zadaću.Bez pitanja i "talasanja".Ako netko misli svojom glavom,taj je ili maknut po kratkom postupku(Faber npr.)ili je izložen takvom mobingu dok ne učini grešku koja ga trajno udalji sa bilo kakve perspektivne funkcije.Ili se pak,kao pokajnik,vrati u kolo istomišljenika.Ovo dokazati je gotovo nemoguće.Samo biti u svim tim strukturama zapovjednog lanca godinama,može dokazati takve događaje.A to je toliko bolan proces za pojedinca da je bolje ne isprobavati vjerojatnosti koje sam naveo.Politika je ta koja mora donijeti kriterije da se takva policija mora ukinuti i apsolutno zabraniti.Naredba o zabrani članstva u stranci za policiju,je smiješna.Profesionalna policija je sve ono što je suprotno od onoga kako tvrdi Karamarko.


registracija
30/6/09

jebivjetar, 26.11.11. 00:00

Ministar na Kurčeva rabota ! Oliti Karamarko zvani Pišonja !


registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 26.11.11. 14:54

Dali je netko primjetio kako nema ništa normalnog u tom liku od karakamka kao da je rođen da nas sve redom nervira i omalovažava. Nije samo on u pitanju, pogledajte glupaču Jacu, pa tupavog Kalmetu, krmaka čobankoviča, pijanduru Šeksa, krezumicu Jarnjaka, glupog Bačića, lažova Hebranga, svečenika Bajsa, cigana Fuksa...alaj smo bedaci


registracija
23/11/11

deusexmachina, 27.11.11. 08:29

ŠTO ČEKA DORH ?

Karamarko je napravio opasno kazneno djelo kad je osobno prije mjesec dana vratio na posao policajca koji je opljačkao kladionicu u vinkovcima. Da stvar bude "bolja" cijelu oružanu pljačku snimila je kamera tako da su "kolege" policajci uhitili pljačkaša, a on je prizna(ne)djelo i vratio novac.No, osobnim "zalaganjem" Karamarka ovog policajca pljačkasša se vraća na posao u PU Vinkovci! Valjda da može paziti na "svoju" kladionicu da mu je netko drugi ne opljačka. U zatvor s Markom koji nas "kara" u glavu !!!!!!


registracija
26/11/09

CH2710, 27.11.11. 11:47

Ovaj je jedan od najpodmuklijih tipova unutar kradezenjarske bratije, a Kosorica će debelo sjesti na njenu debelu guzetinu, kad ju ovaj poslije izbora otpili u Remetinec, a vjerojatno i Šeksa, Kaljmetija, Picologa i još neke koji mu smetaju da preuzme vlast u kradezenjarskoj organizaciji.


registracija
26/11/09

CH2710, 27.11.11. 11:50

lolobrigita, 25.11.11. 12:34

Meni je po profesiji Milinović više za unutarnje poslove.

--------------------------------------------------------------------------------

Ti sigurno misliš na pretragu nekog trezora punog love-;)...


registracija
9/8/09

vinko12, 27.11.11. 16:03

Ade sdp dezurna stoko imate jos tjedan dana teskog rada da sijete i siktate mrznju po Premijeki i Karamaku.
Nesto ste posustali, ponestalo vam je KOS-Strbac municije.
Ja jedini ovdje rasurio cijelu spd dezurnu bagru (dvadesetak dezurnih spd , hns postera-kretena).
Normalnih osoba i komentara ovdje nema, sama olos, gadi mi se ostati duze ili netko treba da ih dere..
Deri ih Premijeko odozgor, bagra krepava


registracija
1/12/09

nadir, 28.11.11. 22:37

Karamarko lopinja nad lopinjama.....usmjeravao je Petrača kud da bježi ,a on ga je na suprotnoj strani tražio....jadničak..stanovao je u stanu Petrača,a pravio se da ga ne pozna osobnu ljigavac


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika