29.11.2011. / 13:02

Autor: Nacional.hr

Feroplast i IKEA potpisali ugovor vrijedan 12 milijuna kuna

Osim s Feroplastom, IKEA trenutačno u Hrvatskoj surađuje i sa TVIN-om iz Virovitice i tvrtkom Polira iz Radatovića

Feroplastove košare prodaju se u svim Ikeinim trgovinamaFeroplastove košare prodaju se u svim Ikeinim trgovinamaIKEA i hrvatska tvornica Feroplast iz Buja, potpisali su trogodišnji ugovor o proizvodnji žičanih košara "Komplement" koje će se prodavati u IKEA robnim kućama diljem svijeta - od Amerike, Kine, Rusije i Australije, do Dominikanske Republike. Feroplast tako od rujna ove godine za tvrtku IKEA proizvodi nekoliko stotina tisuća košara godišnje u tri dimenzije ukupne vrijednosti od oko 12 milijuna kuna.

"Potpisivanje ugovora s tvrtkom Feroplast samo potvrđuje naše prijašnje tvrdnje kako se s približavanjem trenutka otvorenja prve IKEA robne kuće u Hrvatskoj i regiji otvaraju prilike za uspostavom suradnje s hrvatskim dobavljačima iz različitih industrija. Feroplast se od samih početaka pokazao kao vjerodostojan partner koji je zadovoljio visoke kriterije propisane našim IWAY kodeksom. IWAY se temelji na međunarodnim konvencijama i deklaracijama i propisuje striktne uvjete rada i brige za zaposlenike, zabranu rada djece, zaštitu okoliša i drugo. Time želimo osigurati da svi naši partneri na jednak način osiguraju kvalitetu i sigurnost proizvoda pod našim brendom, ali i kako bismo poticali i osigurali odgovornu proizvodnju", rekao je Dragan Skalušević, direktor IKEA Hrvatske:

"Za nas je velika stvar potpisivanje ugovora s tvrtkom IKEA kao i činjenica da smo zadovoljili visoke kriterije tvrtke koja na jednak način posluje u cijelom svijetu", dodao je Josip Poropat, direktor Feroplasta.

Osim s Feroplastom, IKEA trenutačno u Hrvatskoj surađuje i sa TVIN-om iz Virovitice i tvrtkom Polira iz Radatovića.

Vezane vijesti

Unosna suradnja klasnih neprijatelja

Unosna suradnja klasnih neprijatelja

Početkom svibnja (2.5.2012.) švedska televizijska postaja SVT je izvjestila da su namještaj svjetski poznatog švedskog koncerna Ikea godinama… Više

Komentari

registracija
29/11/11

pkoeljo, 30.11.11. 08:26

Sramota koje Šveđani kodekse primjenjuju kod nas....zabrana rada za djecu. Sigurno to ne provjeravaju kod proizvođača u Švedskoj, Nerveškoj, Danskoj i.t.d.
Treba im reči da smo mi davno izašli iz feudalizma, da je kultura rada kod nas na visokoj razini. U našim tvornicama radnici ne rade u polutamnim neosvjetlenim, vlažnim i hladnim prostorima.
Ako su stvarno to i provjeravali onda barem to nebi smjeli novinari objaviti......... teško je nositi se sa saznanjem da nas svrstavaju među najzaostalije zemlje u svijetu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika