30.11.2011. / 16:51

Autor: Hina

DORH Karamarku: Slučaj riječkih Tržnica nije stajao u ladici

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku opovrgnulo je danas izjavu ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka da je slučaj riječkih Tržnica 18 mjeseci stajao u ladici te je istaknulo kako i sam Karamarko zna da je to državno odvjetništvo cijelo vrijeme poduzimalo sve potrebne radnje kako bi donijelo državnoodvjetničku odluku.

Tomislav KaramarkoTomislav KaramarkoŽupanijsko državno odvjetništvo u Osijeku opovrgnulo je danas izjavu ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka da je slučaj riječkih Tržnica 18 mjeseci stajao u ladici te je istaknulo kako i sam Karamarko zna da je to državno odvjetništvo cijelo vrijeme poduzimalo sve potrebne radnje kako bi donijelo državnoodvjetničku odluku.

Ministar unutarnjih poslova i prvi na HDZ-ovoj listi kandidata u III. izbornoj jedinici, po pisanju medija, izjavio je na predizbornom skupu u Donjem Knegincu da je borba protiv korupcije postala selektivna i kako slučaj riječkih Tržnica, "kada DORH nakon 18 mjeseci stajanja u ladici odbacuje predmet tjedan dana prije izbora, pokazuje da je dio pravosuđa protiv nas, kao i mediji".

"Nije točna tvrdnja da je slučaj riječkih Tržnica stajao 18 mjeseci u ladici. Tvrdnja Tomislava Karamarka nije točna i on sam zna da je Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku cijelo vrijeme poduzimalo sve potrebne radnje kako bi donijelo državnoodvjetničku odluku", stoji, pak, u demantiju koji je DORH objavio na svojoj internetskoj stranici.

"Po nalogu ovog Državnog odvjetništva službenici kriminalističke policije provodili su istraživanja sve do 24. lipnja 2011., a nakon provedenih zadnjih dokaznih radnji i 18. studenog 2011. donijeta je državnoodvjetnička odluka. O poduzetim radnjama Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku izvješćivalo je javnost kao što je i svoju odluku, zajedno sa naznačenim posljednjim radnjama, priopćilo javnosti", stoji u priopćenju DORH-a.

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku odbacilo je krajem prošlog tjedna kaznenu prijavu primorsko-goranske policije protiv riječkoga gradonačelnika Vojka Obersnela i još tri osobe u slučaju riječkih Tržnica koje se sumnjičilo da su pogodovale tvrtki Tržnice Rijeka i oštetile gradski proračun oko 80 milijuna kuna.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
16/2/11

pro, 30.11.11. 21:43

Hoće li još u ministarstvu...ja bih ga stavio na održavanje parkova..


registracija
12/11/11

Janko1979, 01.12.11. 01:16

nije stajao u ladici,bio je na stolu


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika