01.12.2011. / 15:41

Autor: Hina

Egipatske inozemne rezerve se tope

Egipatske inozemne rezerve past će do kraja godine na 15 milijardi dolara, a proračunski manjak će rasti što bi moglo dovesti do preispitivanja cijene naftnih derivata, izjavio je u četvrtak financijski stručnjak egipatskih vojnih vlasti.

Egipatske novčane rezerve se smanjujuEgipatske novčane rezerve se smanjujuEgipatske inozemne rezerve past će do kraja godine na 15 milijardi dolara, a proračunski manjak će rasti što bi moglo dovesti do preispitivanja cijene naftnih derivata, izjavio je u četvrtak financijski stručnjak egipatskih vojnih vlasti.

"Do kraja siječnja iduće godine inozemne rezerve past će na 15 milijardi dolara", rekao je Mahmoud Nasr na briefingu za novinare.

"Bit će nam dostupno samo deset milijardi dolara", dodao je Nasr rekavši da će pet milijardi otići na vraćanje kredita i podmirenje ostalih obveza države.

Središnja egipatska banka objavila je krajem listopada da rezerve iznose 22 milijarde dolara, razina koja već ograničava manevarski prostor države u borbi protiv financijske krize.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika