17.12.2011. / 16:23

Autor: Hina

Umrla Cesaria Evora, pjevačica sa Zelenortskih otoka

Pjevačica sa Zelenortskih otoka Cesaria Evora prozvana "bosonoga diva" umrla je u subotu u bolnici u svojoj domovini, priopćio je tamošnji ministar kulture Mario Lucio Sousa a prenosi France presse.

Cesaria EvoraCesaria EvoraPjevačica sa Zelenortskih otoka Cesaria Evora prozvana "bosonoga diva" umrla je u subotu u bolnici u svojoj domovini, priopćio je tamošnji ministar kulture Mario Lucio Sousa a prenosi France presse.

Svjetski poznata pjevačica umrla je u 70. godini, nepuna tri mjeseca pošto je najavila da više neće održavati koncerte zbog narušena zdravlja. Ona je objavila da završava svoju karijeru nakon nekoliko kirurških zahvata, među kojima je bila operacija na srcu. Evora je 2008. godine pretrpjela i moždani udar tijekom turneje u Australiji.

Počela je svoju međunarodnu karijeru početkom 90-ih, kao 50-godišnjakinja, albumom "Miss Perfumado". Pjevala je u barovima Mindella, glavnoga grada zelenortskog otoka Sao Vicente, a smatrali su je kraljicom "morne", nostalgične glazbe.

U Hrvatskoj je nastupila u Zagrebu 2002. i 2007., u Puli 2003. te u Splitu 2006. godine.

Vezane vijesti

Ivana Kovač promijenila menadžera

Ivana Kovač promijenila menadžera

Pjevačica Ivana Kovač, ovih je dana započela suradnju sa agencijom Hamar Media, koja je od sada zadužena za Ivanin managment. Nakon grupe Magazin,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika