28.12.2011. / 10:32

Autor: Totalsport

Corretja novi Davis Cup izbornik Španjolske

Velika mi je čast, ali i velika odgovornost biti izbornik španjolske Davis Cup reprezentacije. Privilegija je raditi s nekima od najboljih tenisača svijeta - uzvratio je Corretja

Alex Corretja (Wikipedia)Alex Corretja (Wikipedia)Bivši španjolski tenisač Alex Corretja, svojedobno drugi igrač svijeta, postavljen je za novog izbornika Davis Cup reprezentacije Španjolske.

Corretja je sa Španjolskim teniskim savezom (RFET) dogovorio dvogodišnju suradnju. Formalno će biti predstavljen na konferenciji za novinare u Barceloni u srijedu.

- Vjerujem da smo povukli odličan potez za našu reprezentaciju. Zahvaljujem se Alexu što je s uzbuđenjem i entuzijazmom prihvatio izazov vođenja naše reprezentacije - izjavio je predsjednik RFET-a Jose Luis Escanuela.

- Zahvaljujem se predsjedniku saveza i njegovim suradnicima što su mi povjerili ovu dužnost. Velika mi je čast, ali i velika odgovornost biti izbornik španjolske Davis Cup reprezentacije. Privilegija je raditi s nekima od najboljih tenisača svijeta - uzvratio je Corretja.

Corretja je na ovoj dužnosti naslijedio Alberta Costu, koji je vodio reprezentaciju u protekle tri godine, te je osvojio dva naslova pobjednika, 2009. i ove godine.

Corretja i Costa zajedno su igrački sudjelovali 2000. godine u prvom od ukupno pet naslova pobjednika španjolske reprezentacije u Davis Cupu. Costa će preuzeti dužnost koordinatora unutar RFET-a, dok bi Corretju, koji je zadnjih godina bio u stručnom stožeru najboljeg britanskog tenisača Andyja Murrayja, mogao čekati jako težak posao. Naime, dvojica najboljih nacionalnih igrača Rafael Nadal i David Ferrer, najavili su da sljedeće godine neće igrati Davis Cup, te da će se fokusirati na Olimpijske igre.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika