29.12.2011. / 10:46

Autor: Totalsport

Sanchez-Vicario nova Fed Cup izbornica Španjolske

Sanchez-Vicario dogovorila je sa Španjolskim teniskim savezom dvogodišnju suradnju

Arantxa Sanchez-Vicario (Wikipedia)Arantxa Sanchez-Vicario (Wikipedia)Legendarna bivša španjolska tenisačica Arantxa Sanchez-Vicario, nekadašnja prva tenisačica svijeta, imenovana je za novu izbornicu Fed Cup reprezentacije svoje domovine.

Sanchez-Vicario dogovorila je sa Španjolskim teniskim savezom dvogodišnju suradnju. Njezin prvi zadatak bit će dvoboj 1. kola Svjetske skupine protiv Rusije, 4. i 5. veljače iduće godine.

Danas 40-godišnja Sanchez-Vicario osvojila je četiri Grand Slam turnira u pojedinačnoj konkurenciji tijekom karijere, tri puta je slavila na Roland Garrosu i jednom na US Openu. Usto ima i šest Grand Slam titula u parovima i četiri u mješovitim parovima. Vlasnica je četiri olimpijske medalje, dvije srebrne i dvije brončane. Sjajnu karijeru ostvarila je i u Fed Cupu. Vodila je Španjolsku do svih pet titula osvojenih tijekom devedesetih godina prošlog stoljeća.

Igrala je 16 godina u Fed Cupu, te je ukupna španjolska rekorderka po broju ukupnih pobjeda (72, uz 28 poraza), pobjeda u pojedinačnoj konkurenciji (50) i u parovima (22).

Njezino imenovanje stiglo je samo jedan dan nakon što je nekada drugi tenisač svijeta Alex Corretja postavljen za novog izbornika španjolske Davis Cup reprezentacije.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika