30.12.2011. / 22:57

Autor: Hina

Stephen Hawking traži pomoćnika

Slavni britanski fizičar Stephen Hawking traži pomoćnika koji će mu razvijati i održavati sustav pomoću kojega znanstvenik komunicira, objavljeno je u petak na Hawkingovoj internetskoj stranici.

Stephen HawkingStephen HawkingSlavni britanski fizičar Stephen Hawking traži pomoćnika koji će mu razvijati i održavati sustav pomoću kojega znanstvenik komunicira, objavljeno je u petak na Hawkingovoj internetskoj stranici.

Riječ je o poziciji tehničkoga pomoćnika Stephenu Hawkingu, naglašeno je. S predviđenom plaćom od oko 25 tisuća funta na godinu, to "nije doktorsko ili poslijedoktorsko mjesto za znanstvenika koji želi studirati fiziku, nego čisto tehnički položaj koji će profesoru Hawkingu omogućiti da funkcionira u svijetu fizike i kao javni govornik".

Uspješni kandidat dobit će oko 25 tisuća funta, a mora biti spreman barem tri mjeseca na godinu provesti u inozemstvu, dodaje se.

Izvorno je radno mjesto bilo zamišljeno tako da "pomogne profesoru Hawkingu u područjima s kojima on ima poteškoća zbog svoje invalidnosti", a sad je opis poslova proširen na organiziranje domaćih i međunarodnih putovanja, održavanje i razvoj Hawkingovih komunikacijskih sustava, nabavu i održavanje njegovih kolica i kombija, priprema predavanja i javnih govora, održavanje odnosa s medijima te odgovaranje na upite javnosti i održavanje Hawkingove internetske stranice.

Na Hawkingovoj stranici kaže se kako to još nije službeni oglas te da će prijave kandidata vjerojatno početi sredinom siječnja, ali da će kandidat raditi pod pritiskom, održavati Hawkingove komunikacijske sustave bez tehničke potpore i uputa, mora poznavati elektroniku, a mora biti sposoban i drugima pokazati kako se služiti kompleksnim sustavima te govoriti pred velikim brojem ljudi.

Funkciju pomoćnika profesora Hawkinga financira sveučilište u Cambridgeu, kaže se na Hawkingovoj stranici i dodaje kako je obično riječ o ugovoru na 12 mjeseci, ali pomoćnici su ostajali i više godina.

Vezane vijesti

'Najveći misterij su - žene'

'Najveći misterij su - žene'

Za jednog od najvećih znanstvenih umova današnjice Stephena Hawkinga najveći misterij na svijetu su - žene. Kada je magazin New Scientist upitao… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika