04.01.2012. / 09:12

Autor: Robert Bajruši

By Robert Bajruši

Politički nekorektno: Seoski dernek

Lijepo je znati kako bankrotirana zagrebačka vlast za dva dana tzv. Snježne kraljice plaća 23 milijuna kuna. To je Hrvatska – i u najvećoj krizi uvijek se nađe par desetaka milijuna za seoski dernek s kuhanim vinom, kobasama i zabavom u šatoru.

Vjerojatno zvuči kao prizemna demagogija, ali tih 23 milijuna bili bi dovoljni za polugodišnje plaće 916 radnika Sisačke željezare. Koga briga, ionako u Sisku imaju samo dva izbora; ili će završiti na burzi ili krepati od smrada rafinerije.

Vezane vijesti

Politički nekorektno: Jadni bankari...

Politički nekorektno: Jadni bankari...

Napokon utjeha za radnice Kamenskog. Teško njima, al ni Boži Prki neće biti lako.… Više

Komentari

registracija
5/5/10

katlin, 04.01.12. 11:56

Potpuno se slažem s tvrdnjom. Propala zemlja daje najveće nagrade skijašicima i skijašima u Svjetskom kupu. Pa tko ne bi došao tamo gdje budale troše novac ( koji nemaju).
Hrvatska je kao razmaženo derište: stalno se netko dere "narode(mama) moramo organizirati ..(kupi mi)". pa smo se tako uvalili u rukometno prvenstvo i 30 godina ćemo otplaćivati dvorane koje ne možemo napuniti da se same otplaćaju jer ljudi nemaju love. Imamao čak va teniska turnira!! Želje samo cure i uvijek nađu podršku politike.Pa zar se prodajemo za sarme?
Srećom, nismo dali dovoljno veliko mito pa je nogometno prvenstvo palo u vodu, inače bi sada bili u bankrotu kao što je Grčka nastradala zbog olimpijade.


registracija
27/11/11

Culex, 04.01.12. 13:02

Opet gosp.Bajruši !Zna on tako pomiješati kruške i jabuke!Ovo je vrijeme izrazitih naboja, toliko da ta vrsta novinarskog znanja,kao munja kroz slavonski šor, bljesne, dok za sobom ostavlja jedino sjene. No,ajdmo,..kakvog smisla ima stavljati u kontekst zagrebački proračun s poslovnom strategijom jedne američke tvrtke ?Kakvog smisla ima spajati conc.SO2 s bankrotiranom mađarskom rafinerijom ?Kakvog smisla ima spajati ovog čokljavog i neprikladnog čovjeka sa zanimanjem gradonačelnik i obitelji Kostelić? Kad malo stanemo,..tko je ono nama za nešto kriv??


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 04.01.12. 13:53

Culex ima smisla! Amerikanci su se povukli iz sisačke željezare jer je (kao i svima drugima) preskupa bila energija! Energija je preskupa jer se ne ulaže dovoljno u HR energiju, i svi mi plačamo za to. HEP je sponzor svim sportaškim bezveznarijama, i državnim glupostima, ali nema novaca za ulaganje u razvoj HEPa.
Rukometne dvorane, i novci iz zagreba mogli su se uložiti u povečanje energetskog kapaciteta HR. Danas bi radila željezara i mi bi plačali manje energiju. Međutim Bandić i banda u politici ne ulažu u energiju jer ne razimiju tehnologiju, a preko sportskih derneka mogu ljudima lako prodati provizorni glamur.
Na žalost mislim da ni ti ni Bandić ne možete sve to razumijeti.


registracija
27/11/11

Culex, 04.01.12. 17:28

"novci iz zagreba mogli su se uložiti...¨" pa što to ne rekoste odmah!Eto,vidite,dr.Šišljagić i co. su mi simpatični .Nisu oni slućajno u Saboru,Vi to ne možete razumijeti.


registracija
15/8/09

vergilia, 05.01.12. 08:21

Hja, tako ovaj svijet funkcionira - netko ima, netko nema - djeca umiru od gladi, a neki drugi se voze u pozlaćenim autima. Seoski dernek i otpušteni radnici samo su slika svijeta u malom - može se takvih paralela povući koliko hoćeš i kako se kome sviđa.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika