15.01.2012. / 12:27

Autor: Hina

Nastavljaju se prosvjedi protiv mjera štednje u Rumunjskoj

Tisuće Rumunja su prosvjedovale u Bukureštu i drugim gradovima protiv vladinih mjera štednje.

Foto: ScreenshotFoto: ScreenshotTisuće Rumunja su prosvjedovale u Bukureštu i drugim gradovima protiv vladinih mjera štednje.

Bijes zbog predložene reforme zdravstvenog sustava u Rumnjskoj je prerastao u širi prosvjed protiv mjera štednje a prosvjedi se nastavljaju iako je vlada, suočena s prosvjedima i kritkama, u petak povukla prijedlog reforme.

Prosvjednici su u subotu tražili prijevremene izbore i ostavku predsjednika Traiana Basescua uzvikujući "Zaustavite lopovluk", "Lagao si i opljačkao nas" i "Idi i ostavi nas". U Bukureštu je došlo i do manjih obračuna s policijom.

"Važno je da prosvjednici razumiju da nismo protiv njih, mi smo tu da ih štitimo i osiguramo poštivanje zakona", rekao je glasnogovornik bukureštanske policije Georgian Enache i dodao da nema procjene koliko je prosvjednika bilo u Bukureštu.

Prosvjedi su započeli u četvrtak u znak podrške zamjeniku ministra zdravstva Raedu Arafatu koji je ovoga tjedna podnio ostavku nakon što je kritizirao prijedlog zakona u sukobio se s predsjednikom Basescuom koji podržava projekt.

Vezane vijesti

Bivši rumunjski premijer pokušao samoubojstvo

Bivši rumunjski premijer pokušao samoubojstvo

Bivši rumunjski premijer Adrian Nastase (61), osuđen u srijedu na dvije godine strogog zatvora zbog korupcije, pokušao je samoubojstvo kada je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika