17.01.2012. / 12:03

Autor: Nacional.hr

Milan Kujundžić:

Ante Pavelić je nažalost nesretna hrvatska osoba

Šef KB Dubrava Milan Kujundžić objasnio je kako ga je 'čista znatiželja intelektualca' ponukala da posjeti grob Ante Pavelića. Kujundžić smatra kako je zločinac bio jedna 'povijesna hrvatska osoba' i k tomu 'nažalost, nesretna'

Photo: Antonio Bronić/PIXSELL (arhiva)Photo: Antonio Bronić/PIXSELL (arhiva)Šef KB Dubrava Milan Kujundžić i najnoviji kandidat za predsjednika HDZ-a pokušao je sinoć na HTV-u objasniti okolnosti i razloge svog posjeta grobu ustaškog zločinca Ante Pavelića tijekom 2003.

"Bio sam na mnogim grobovima od Egipta, Grčke, Rima, Francuske i Rusije. Tko je bio na kojemu grobu...držim da je to nešto što današnjem narodu ne znači ništa. Bila je to čista zantiželja kad sam se našao na medicinskom kongresu u Madridu da posjetim i taj grob. Ante Pavelić je jedna povijesna hrvatska osoba, nažalost, nesretna. Čista znatiželja jednog intelektualca je vidjeti i taj grob", rekao je Kujundžić, a onda se osvrnuo i na unutarstranačke izbore.

"Odlučio sam se kandidirati jer ne mogu gledati kako se događa loši tijek zbivanja u HDZ-u, i postoji visoki rizik slabljenja i guranja na marginu. HDZ je stranka koja je stvorila demokraciju i suverenu državu Hrvatsku. Nestanak te stranke ugrozio bi temelje hrvatske države. Čak i SDP-u ne bi odgovaralo da HDZ bude slab", rekao je Kujundžić, dodavši da se ne bi kandidirao da ne smatra da može pobijediti Jadranku Kosor.

Pojasnio je i kako članstvo HDZ-a traži nove ljude na čelu stranke te da upravo on ima podršku 180 tisuća članova stranke, dok dvadesetak tisuća može biti predmet trgovine. "Ja vjerojatno imam životno iskustvo, životnu snagu, želju i odlučnost da napravim od HDZ-a pobjedničku stranku", zaključio je Kujundžić.

Vezane vijesti

Kujundžić: Dobili su ovu rundu, ali ništa nije gotovo

Kujundžić: Dobili su ovu rundu, ali ništa nije gotovo

Milan Kujundžić s pravom je slovio za iznenađenje unutarstranačkih izbora u HDZ-u. Liječnik koji je krenuo u utrku sa mnogo poznatijim političkim… Više

Komentari

registracija
18/1/08

ankicascreiber, 17.01.12. 12:15

što nije kao intelektualac otišao vidjeti radnike đakovštine, jadrankamena, kamenskog, KIO Orahovice, spitske željezare, i sl.. Taj tip je tipićan politički serator (struka gastroenterolog), prodaje prazne teorije koje nemaju veze s zdravom pameti.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 17.01.12. 12:16

šteta što više nema Ferala, bili su jedinstveni i jedino oni su mogli takve vijesti dati na vrijeme. druge novine kasne nekoliko godina.


registracija
25/10/10

cuma, 17.01.12. 12:32

Nije nam HDZ donio demokraciju, negonam je to omogućio Ivica Račan, prvi puta kad je raspsao prve demokratske izbore i drugi puta, 03. siječnja, 2000. kada je uvedeno višestranačje!
Od 1990. - 2000. imali smo vladavinu jedne stranke i jednog čovjeka,,,nepriznavanje rezultata demokratskih izbora u Zagrebu govori dovoljno o demokraciji franje Tuđmana i HDZ-a!


registracija
30/12/10

putusvemir, 17.01.12. 14:24

Na kraju ispada da su u ovoj zemlji samo kradezeovci bili avangarda, a mi svi ostali zaostali iz neke prašume. Dobro ste rekli cuma i ankicascreiber. Pa dugo mu je trebalo da shvati da su kradezeovci bolesni. Baš je jaki dijagnostičar. Uživam u tome koliko isplivava pametnih kradezeovca. Mislim i da je od ovoga žena neka poduzetnica u poslu sa državom, a ni njemu to nije strano.


registracija
7/6/07

IvanVrhovljan, 17.01.12. 15:03

Ima nas svakakvih. Ovaj HDZ-ovac čini se iz uvjerenja hoće spašavati posrnuli HDZ. Ta uvjerenja su tradicionalna. On izgleda žali što je A. Pavelić bio nesretan, spominje boga...konzervativac. Što ne mora značiti da ne može biti dobar liječnik. Dosadašnjim HDZ-ovcima se ne može vjerovati: Sanadrek je čak bio nabožan, a kradljivac. Čini mi se da bi Kujundžić učinio više dobra kao lječnik. A ako je u pitanju njegova politička karijera, mogla bi i ona posrnuti kao i HDZ - za mnogaja ljeta.


registracija
17/4/11

DONDON, 17.01.12. 15:37

On kaže: " Ante Pavelić je nažalost nesretna hrvatska osoba". Očito žali A. Pavelića, umjesto da žali hrvatski narod zbog zla koje mu je nanio ovaj nesretnik.


registracija
28/4/10

Zvonko, 17.01.12. 16:10

Kamo sreće da obožavatelji lika i djela Tita svoj odnos prema grobu istog ocjene sa izjavom koju Kujundžić daje za Pavelića. O tom čovjeku jako malo znam a da je propagirao ustaštvo i Pavelića nisam čuo, pa ne vidim šta mu se toliko uzima za zlo.

Ljudi očito zaboravljaju ili ne žele priznati / koji znaju, da se, pazi naziva - kuću cvijeća, pohodilo i pohodi baš kao da je tamo sahranjen Tutankamon a ne jedan od 10 najvećih komunističkih svjetskih megaubojica. Zašto vam je to teško za priznati? I Staljin je bio pobjednik. Znam mnoge da će se uhvatiti te frazeologije, ali su se ruski političari/koje se ne bi moglo nazvati do kraja demokratskim, odrekli vrednota tog zločinca.

Na stranu sve ali činjenice govore da se u Hrvatskoj, kao u još rijetkoj zemlji na svijetu, odaje počast jednom, i više nedvojbeno, megazločincu.

Predsjednik Republike Hrvatske za petokraku i kapu trorogu kaže da je to kapa mira i ljubavi, aludirajući i na Tita kao glavnog nositelja te ideologije, čija je vojska 90-ih godina jasno pokazala u kakvo se čudovište pretvorila čuvarica Jugoslavije!

Predsjednik vlade RH, Zoran Milanović, na pitanje Tito ili Tuđman, kao iz puške odgovara Tito. Isti taj satrap je nakon Hrvatskog proljeća proslavio svoju političku vidovitost izjavom da će prije Sava krenuti uzvodno nego Hrvatska postane države. Sava ne teče uzvodno ali Hrvatima je Tuđman ponudio i oni su prihvatili ideju samostalne države.

Ti Titoljupci su predvodnici hajke na prvog predsjednika samostalne i slobodne Hrvatske, prvi su i najglasniji u pretvaranju iste u nasljednicu NDH kroz svakodnevne priče o nekom neoustaštvu, prvi su u blaćanju Domovinskog rata, branitelja i generala te potrebe apotekarskom vagom mjerenja zločina u DR-u dok oni ne daju ni zucnuti protiv Tita, Boljkovca, Manolića, Bulata i ostalih, na pomen ratnih zločina, unatoč kosturima kojih je prepuna Slovenija i Hrvatska.

Pravi problem Hrvatske nije ustaštvo, jer ono ne postoji (i Bogu hvala) nego TITOIZAM i njegova rehabilitacija.


registracija
7/9/07

Vinogradar, 17.01.12. 20:02

Milan Kujundžić:
Ante Pavelić je nažalost nesretna hrvatska osoba
---------------------------------------------------------------------------
A koliko su nesretni hrvatski Židovi koje je "nesretna hrvatska osoba" Ante Pavelić rasnim zakonima otpremio u njemačke plinske komore ili poubijao u Jasenovcu?


registracija
16/9/11

Brkoni, 18.01.12. 08:39

Ne dvojim da je moguce otici na grob pa i ante pavelica tek toliko da ga se vidi. Al' kako bas ADZ-tovac, a sad i kandidat za predsjednika zlocinacke?
Zvonko popij tablete!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika