23.01.2012. / 14:39

Autor: Nacional.hr

Kapetan Schettino: 'Naređeno mi je salutiranje otoku'

"Salutiranje Gigliju 13. siječnja zatražila i planirala je Costa prije isplovljavanja iz Civitavecchia", rekao je Schettino

Francesco SchettinoFrancesco SchettinoKapetan nasukanog kruzera Coste Concordije, Francesco Schettino, navodno tvrdi kako mu je naređeno da se približi s brodom otoku Gigliju kako bi putnici imali bolji pogled, piše Guardian.

Engleski portal Guardian poziva se na talijanske medije koji prenose izjave kapetana optuženog za nasukavanje kruzera, pri čemu je poginulo najmanje 13 osoba. Navodno je kapetan izjavio istražnom sucu kako je za upravljanje broda prema stijenama kod otočića Giglija kriva tvrtka, vlasnik broda, Costa Crociere. "Salutiranje Gigliju 13. siječnja zatražila i planirala je Costa prije isplovljavanja iz Civitavecchia", rekao je Schettino.

Prema tvrdnjama kapetana Schettina pozdrav je trebalo biti obavljen tjedan dana ranije, ali je odgođen zbog lošeg vremena. Dodao je kako tvrtka inzistira na izvođenju takvih manevara 'diljem svijeta', jer su dobri za promociju krstarenja i kako ih je već više puta odrađivao.

Pier Luigi Foschi, generalni direktor Costa Crociere, prošlog tjedna dao je sasvim drugačiju izjavu. "Ne mogu isključiti mogućnost da se neki brodovi na inicijativu kapetana približavaju obali bez našeg znanja, ali ne na ovako opasan način", kazao je Foschi.

Podsjetimo kako je dosad pronađeno 13 tijela poginulih osoba. U nedjelju je pronađeno tijelo još uvijek neidentificirane ženske osobe. Šef spasilačkih ekipa upozorava kako se na brodu najvjerojatnije nalazilo i nekoliko 'slijepih putnika'. Kapetan Schettino nalazi se u kućnom pritvoru zbog optužbi za ubojstvo, izazivanje brodoloma i napuštanje broda.

Vezane vijesti

Pronađena tijela u olupini broda Costa Concordia

Pronađena tijela u olupini broda Costa Concordia

Tijela više žrtava, najvjerojatnije četiri, pronađena su u srijedu u olupini broda Costa Concordia, kazala je za France Presse jedna talijanska… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika