24.01.2012. / 17:44

Autor: Nacional.hr

Kodak ipak ne gasi proizvodnju

Predsjednik uprave Antonio Perez u pismu klijentima Kodaka istaknuo je kako im je namjera reorganizirati tvrtku, vratiti dugove i nastaviti s radom

Kodak nastavlja s prozivodnjomKodak nastavlja s prozivodnjomAmerička tvrtka Kodak, koja je proteklog tjedna zatražila proglašenje zaštićenog bankrota i najavila gašenje proizvodnje, ipak je promijenila svoj stav.

Predsjednik uprave Antonio Perez u pismu klijentima Kodaka istaknuo je kako im je namjera reorganizirati tvrtku, vratiti dugove i nastaviti s radom.

"Poglavlje 11 ne znači da Kodak prestaje s poslovanjem. Postupanje po Poglavlju 11 u SAD različito je od bankrota u mnogim drugim zemljama, ili od Poglavlja 7 u SAD. Za razliku od takvih postupanja koja uključuju likvidaciju, Poglavlje 11 u SAD je mehanizam koji je generalno usmjeren na očuvanje i reorganizaciju kompanija koje i dalje posluju. Poglavlje 11 će nam omogućiti normalan nastavak poslovnih operacija za vrijeme restruktuiranja naših dugovanja, troškova i ostalih obaveza, te će nam omogućiti puno veću fleksibilnost u rješavanju tih stvari dok će očuvati temeljne vrijednosti našeg poslovanja i operacija", istaknuo je Perez u pismu.

Naglasio je i kako se zaštićeni bankrot odnosi isključivo na američku podružnicu dok će ostale podružnice po svijetu nastaviti poslovati kao i do sad.

Kako bi cijeli proces restrukturiranje obavili što transparentnije iz Kodaka su pokrenuli i web stranicu Kodak transforms na kojoj će biti dostupne sve informacije o restrukturiranju tvrtke.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika