25.01.2012. / 13:09

Autor: Totalsport

NHL: Bluesi zaustavili Malkina, ali ne i Penguinse

U velikom derbiju Istočne konferencije Washington Capitalsi su bez suspendiranog Aleksa Ovečkina u glavnom gradu nadigrali aktualne prvake, Boston Bruinse, 5-3

Jevgenij MalkinJevgenij MalkinHokejaši Pittsburgh Penguinsa pobijedili su sedmi put zaredom nadvisivši u St. Louisu domaće Bluese 3-2 boljim izvođenjem kaznenih udaraca.

Sjajni je ruski centar Pittsburgha Jevgenij Malkin, trenutačno najučikovitiji napadač lige s 55 poena, zabio jedan od dva gola za Penguinse pri raspucavanju penala, no iz igre nije zabio niti asistirao prvi put nakon uspješne serije od šest utakmica tijekom koje je skupio devet golova i 13 asistencija.

James Neal i Steve Sullivan bili su strijelci za pobjednike u osnovnom dijelu utakmice, dok je švedski centar Patrik Berglund zabio oba gola za domaće.

U velikom derbiju Istočne konferencije Washington Capitalsi su bez suspendiranog Aleksa Ovečkina u glavnom gradu nadigrali aktualne prvake, Boston Bruinse, 5-3. Mathieu Perreault zabio je svoj prvi hat-trick u karijeri, te pogodio za gol odluke (4-3 vodstvo) u 48. minuti. Dennis Wideman dodao je pogodak u praznu mrežu 27 sekundi prije kraja utakmice.

Do 12. su pobjede u 14 posljednjih utakmica došli Nashville Predatorsi pobijedivši u Chicagu domaće Blackhawkse 3-1. Nanijeli su prvacima iz 2010. godine Predatorsi drugi poraz u četirima danima. U subotu su na svom ledu bili bolji 5-2.

Finski golman pobjedničkog sastava Pekka Rinne obranio je 24 udarca za svoju devetu uzastopnu pobjedu.

Odlični češki napadač Radim Vrbata zabio je svoj 23. gol u sezoni pogodivši za 3-2 pobjedu domaćih Phoenix Coyotesa protiv Ottawa Senatorsa, Philadelphia je nakon raspucavanja kaznenih udarava došla do identične pobjede nad Floridom, kao i Vancouver nad Edmontonom, dok je najbolja momčad Istoka, i druga najbolja u ligi uopće, New York Rangers, u Madison Square Gardenu pobijedila Winnipeg Jetse 3-0.

NHL liga, utorak:
NY Islanders - Toronto 3-4, produžetak
NY Rangers - Winnipeg 3-0
Washington - Boston 5-3
New Jersey - Buffalo 1-2, penali
Tampa Bay - Columbus 4-2
Florida - Philadelphia 2-3, penali
St. Louis - Pittsburgh 2-3, penali
Dallas - Anaheim 1-0
Chicago - Nashville 1-3
Phoenix - Ottawa 3-2
Calgary - San Jose 0-1
Colorado - Minnesota 2-3
Vancouver - Edmonton 3-2, penali

Vezane vijesti

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

Hokejaši Los Angeles Kingsa u trećoj su utakmici finalne serije NHL doigravanja, prvoj na svom ledu, u Staples Centeru, pobijedili New Jersey Devilse… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika