29.01.2012. / 20:26

Autor: Hina

Hitlerova slika iz 1913. prodana za 32.000 eura

Slika pod nazivom "Noć na moru" koju je 1913. naslikao tada mladi Adolf Hitler prodana je u nedjelju na aukciji u Slovačkoj za 32.000 eura, objavila je na svojim internetskim stranicama aukcijska kuća Darte.

Adolf HitlerAdolf HitlerSlika pod nazivom "Noć na moru" koju je 1913. naslikao tada mladi Adolf Hitler prodana je u nedjelju na aukciji u Slovačkoj za 32.000 eura, objavila je na svojim internetskim stranicama aukcijska kuća Darte.

Početna cijena slike bila je 10.000 eura a procjenjena je na 25.000 eura, po jednom stručnjaku kojeg navodi aukcijska kuća. Slika dimnezija 60 s 48 centimetara prikazuju more na svjetlosti punog mjeseca.

"Sliku je prodala obitelj jednog slovačkog slikara koji se vjerojatno osobno susreo s Hitlerom u doba dok se ovaj nastojao afirmirati kao slikar u Beču", rekao je nedavno agenciji AFP vlasnik Dartea Jaroslav Krajnak.

Obitelj koja je dala sliku na aukciju željela je ostati neimenovana a nije objavljeno ni ime kupca. Prošle je godine Darte za 10.200 eura prodao jednu drugu Hitlerovu sliku koja je bila u vlasništvu iste obitelji.

Vezane vijesti

Ratni psihoprofil: Hitler je razvio "mesijanski kompleks"

Ratni psihoprofil: Hitler je razvio "mesijanski kompleks"

Adolf Hitler razvio je "mesijanski kompleks" tijekom Drugog svjetskog rata, navodi se u nedavno otkrivenom psihoprofilu njemačkog nacističkog vođe… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika