13.03.2012. / 18:03

Autor: Igor Koruga

John Pizzarelli Quartet u Vip Clubu

Kao Pizzarellijev glazbeni "heroj" nerijetko se spominje Nat King Cole, kojem je i posvetio neke od svojih albuma

Renomirani američki jazz gitarist i pjevač John Pizzarelli nastupit će sutra 14. ožujka u 21 sat sa svojim kvartetom u zagrebačkom Vip clubu. Los Angeles Times ga je nazvao ludo kreativnim, a Toronto Star gitarističkim genijem. John Pizzarelli se s 52 godine, koliko danas ima, može pohvaliti i više nego uspješnom karijerom, nizom od skoro 40 albuma, što samostalnih što u suradnji s drugim izvođačima, i mnogobrojnim nastupima diljem svijeta. Najpoznatiji je po swing interpretaciji jazz standarda, ali i po svojim autorskim djelima koja su već stekla status suvremenih jazz standarda.

Kao Pizzarellijev glazbeni "heroj" nerijetko se spominje Nat King Cole, kojem je i posvetio neke od svojih albuma. Među njima je i jedno od njegovih najpoznatijih izdanja, Dear Mr. Cole (1994.), koje donosi Pizzarellijeve verzije napoznatijih Coleovih pjesama. I kasnije je Pizzarelli nastavio snimati tribute albume - 2006. izdaje album Dear Mr. Sinatra, tribute Franku Sinatri, dok 2008. izdaje With A Song In My Heart koji slavi glazbu legendarnog kompozitora Richarda Rodgersa, a koji mu donosi nominaciju za nagradu Grammy. Njegov posljednji album iz 2010. Rockin' In Rhythm posvećen je Dukeu Ellingtonu.

Uz to što djeluje kao samostalni izvođač i vođa sastava, pojavljivao se i kao gost na nizu izdanja poznatih pop i jazz izvođača. Vodio je radijske emisije New York Tonight i Radio Deluxe with John Pizzarelli, a nastupao je i na najpopularnijim američkim TV emisijama kao što su The Tonight Show with Jay Leno, The Late Show with David Letterman, Live With Regis & Kelly, The Tony Danza Show, The CBS Early Show itd.

Ulaznice za koncert John Pizzarelli Quarteta mogu se kupiti po cijeni od 150kn u Aquarius CD Shopu Klasika & Jazz (Varšavska 11). Na dan koncerta ulaznice će se moći kupiti i u Vip clubu.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika