Objavljeno u Nacionalu br. 854, 2012-03-27

Autor: Marko Biočina

Račanova udovica opet vodi razminiranje

Iako je tada najavila svojevrsno povlačenje iz javnog života, te kako se namjerava posvetiti svojoj akademskoj karijeri i napisati knjigu o životu s Račanom, čini se kako se na poziv nove vlade i premijera Milanovića odlučila opet angažirati na poslovima u kojima je tijekom godina stekla bogato iskustvo, brojne kontakte i svjetski renome

Dijana PleštinaDijana PleštinaDIJANA PLEŠTINA, udovica bivšeg hrvatskog premijera Ivice Račana, vraća se u javni sektor. Kako doznaje Nacional, ona bi uskoro trebala biti imenovana na poziciju voditeljice Ureda za razminiranje Vlade Republike Hrvatske. Radi se o tijelu koje će funkcionirati pri kabinetu premijera, a trebalo bi se baviti koordinacijom svih državnih djelovanja pri razminiranju, te rehabilitacijom i integracijom žrtava mina.

Upravo tim poslom Dijana Pleština bavila se punih 11 godina na poziciji savjetnice za razminiranje u Ministarstvu vanjskih poslova. Tu poziciju napustila je prošle godine, nakon dugotrajnog sukoba s tadašnjim ministrom vanjskih poslova Gordanom Jandrokovićem kojeg je u intervjuu Nacionalu optužila za mobing. Iako je tada najavila svojevrsno povlačenje iz javnog života, te kako se namjerava posvetiti svojoj akademskoj karijeri i napisati knjigu o životu s Račanom, čini se kako se na poziv nove vlade i premijera Milanovića odlučila opet angažirati na poslovima u kojima je tijekom godina stekla bogato iskustvo, brojne kontakte i svjetski renome.

Slučajno ili ne, taj povratak vremenski bi se mogao poklopiti s otvaranjem Centra M.A.R.E. u Rovinju. Radi se o ustanovi za rehabilitaciju od trauma, uključujući i traume od eksplozivnih sredstava čiji je idejni začetnik upravo Dijana Pleština, a koja se gradi bez državne pomoći, isključivo zahvaljujući privatnim donacijama uglavnom stranih državljana. Većinu tih donacija, uključujući onu najveću - 300 tisuća eura od monegaškog princa Alberta - osigurala je upravo Dijana Pleština.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika