Objavljeno u Nacionalu br. 855, 2012-04-03

Autor: Marko Biočina

Novi šef Croatia Airlinesa

Premijerov susjed, navodni zlostavljač i osvjedočeni lažljivac

Novi šef Croatia Airlinesa još je prije nekoliko tjedana bio znatno bliži tome da dobije otkaz iz Croatia Airlinesa, nego da zasjedne na čelo te tvrtke

Krešimir Kučko tri puta u proteklih godinu dana optužen je za mobing i zlostavljanje kolega u Croatia Airlinesu. Sad će voditi kompanijuKrešimir Kučko tri puta u proteklih godinu dana optužen je za mobing i zlostavljanje kolega u Croatia Airlinesu. Sad će voditi kompanijuGotovo da i ne prođe dan bez kadrovskog skandala novoimenovanih menadžera u nacionalnim javnim poduzećima. Ipak, slučaj Krešimira Kučka - budućeg šefa Uprave Croatia Airlinesa - po mnogočemu je specifičan. Jer, Kučko, dosadašnji direktor kompanijinog predstavništva za Belgiju i Nizozemsku, još prije nekoliko tjedana bio je znatno bliži tome da dobije otkaz iz Croatia Airlinesa, nego da zasjedne na čelo te tvrtke. Još 22. siječnja Uprava kompanije uručila mu je opomenu pred otkaz zbog incidenta koji je izazvao na letu u siječnju 2011. kad je psovao voditelja kabinske posade zbog toga što se stjuardesa usudila prigovoriti njegovoj ženi da psić kojeg je na letu nosila nije bio spremljen u torbi kako pravila nalažu. U travnju iste godine urlao je na zaposlenicu amsterdamske zračne luke jer ga je upozorila da je njegova prtljaga prevelika da je nosi u kabinu aviona. A da bi održao niz, u svibnju se pojavio pred Etičkim povjerenstvom kompanije, temeljem optužbi o maltretiranju koju je protiv njega podnijela jedna djelatnica kompanije.

Njoj je Kučko navodno rekao sljedeće: "Neću tolerirati nikome ako se mimo mene bilo tko obrati Zagrebu ili nekom meni nadređenome te se uvijek može pronaći putnik koji će napisati žalbu na istoga u zamjenu za poneku besplatnu kartu". Povjerenstvo je prijavu ocijenlo opravdanom, a ako ne vjerujete u slučajnosti, tri incidenta u godinu dana poprilično su čvrst dokaz da netko ima problem. Ipak, hrvatska vlada taj problem, pa ni spoznaju da Kučko nema nekih značajnijih stručnih referenci, nije ocijenila preprekom da mu se povjeri rukovođenje velikom kompanijom s golemim problemima i nejasnom budućnošću.

OK, pravo je Vlade da imenuje koga ocijeni najboljim, no zar javnosti barem ne bi trebali biti prezentirani kriteriji odabira, naročito kad je predmetna osoba nekadašnji susjed i obiteljski prijatelj premijera Milanovića? Ipak, umjesto da to učini Vlada, javnosti je sebe predstavio sam Kučko i to u autentičnom stilu. Na direktno pitanje novinara Večernjeg lista o incidentima ustrajao je u tvrdnji da se oni nikad nisu dogodili i da nikad nije bio prijavljen Etičkom povjerenstvu. Dakle, ako i nije zlostavljač, budući šef nacionalne aviokompanije nedvojbeno je lažljivac. Nažalost, čini se da Kučko svoju novu poziciju nije dobio usprkos tim inkriminacijama. Dobio ju je upravo zbog njih.

Komentari

registracija
5/5/10

katlin, 03.04.12. 08:05

Ima li tom postavljanju "provjerenih" kadrova kraja? Nakon nestručnih likova, kartaških pajdaša, lopova, stigli su do zlostavljača. Sad im još samo nedostaje ubojica. Naprijed, Vlado!


registracija
14/7/11

Trinity, 03.04.12. 13:15

Vlada nepokolebljivo nastavlja niz...
Fuj!!


registracija
28/1/12

Bvalen16, 03.04.12. 19:11

Ma naravno...Sva sreća pa u adz-u nije bilo ubojica,kriminalaca,pedofila,zlostavljača itd.Dok su oni vladali sve je bilo po propisu,milina jedna..


registracija
4/4/12

ksena, 04.04.12. 15:41

Kad ne bi bilo onog "NAVODNO" čovjek bi povjerovao u priču, ali "NAVODNO" čini priču upitnom. A ako se uzme u obzir da se autor dostavljenih informacija ne želi predstaviti onda je to bezobzirni anonimni napad na čovjeka koji bi trebao upravljati kompanijom. Podmuklo, pokvareno i ne sluti na dobro.


registracija
28/4/10

Zvonko, 05.04.12. 19:49

Ma same laži!

Tko je vidio nepoštenog SDP-ovca?

Nije po babi i stricu, ali je po "komšiluku" i poznanstvu!

To svakako stručnost ne isključuje, jer, kako glup čovjek može biti Milančetu susjed?!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika