15.04.2012. / 10:26

Autor: Totalsport

Rosberg: Odvezao sam savršeni krug

Sjajan je to osjećaj, odvesti ovako dobar krug i to pokazuje da kao momčad idemo prema naprijed. U utrkama još nismo na razini, ali doći ćemo ondje. Ne možemo napraviti velike skokove u nekoliko tjedana, trebat će neko vrijeme, ali stići ćemo

Nico RosbergNico RosbergNico Rosberg, njemački pilot Mercedesa, opisao je osvajanje svog premijernog pole-positiona u 111. pokušaju u F1 karijeri "fantastičnim".

Rosberg je u službenom kvalifikacijskom treningu odvezao krug u vremenu 1:35.121, što je bilo više od pola sekunde brže od prvog pratitelja (Hamilton), a ujedno je tako Mercedesu kao momčadi donio prvi pole-position otkako je Juan Manuel Fangio 1955. godine osvojio najbolje startno mjesto na Velikoj nagradi Italije.

- Vozio sam zaista dobro i bio je to poseban osjećaj. Sada se očito veselim činjenici da startam prvi, kao i samoj utrci. Staza se hladila, temperatura je padala, pa su stražnje gume počele bolje funkcionirati. Promijenili smo postavke uoči posljednje kvalifikacijske runde i odvezao sam savršen krug - rekao je Rosberg, kojem će društvo u prvom startnom redu činiti momčadski kolega Michael Schumacher zahvaljujući Hamiltonovoj kazni.

- Sjajan je to osjećaj, odvesti ovako dobar krug i to pokazuje da kao momčad idemo prema naprijed. U utrkama još nismo na razini, ali doći ćemo ondje. Ne možemo napraviti velike skokove u nekoliko tjedana, trebat će neko vrijeme, ali stići ćemo.

Upitan je na kraju Rosberg i za procjenu sutrašnje utrke.

- Teško je znati koliko ćemo dobro sutra proći, stoga pričekajmo i vidimo kako će biti.

Vezane vijesti

Hamiltonu VN Kanade

Hamiltonu VN Kanade

Britanski vozač Lewis Hamilton u McLarenu pobjednik je Velike nagrade Kanade, sedme utrke SP-a Formule 1 održane u Montrealu. Hamilton je sedmi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika