Objavljeno u Nacionalu br. 858, 2012-04-24

Autor: Marko Biočina

Krvnik Vjesnika ide u Plinacro

U situaciji kad je ključni uvjet za posao na višim položajima u javnim poduzećim isključivo "lojalnost" nekim članovima Vlade, nekadašnja odanost Sanaderu možda i nije loša referenca

Darko ĐuretekDarko ĐuretekVJESNIK je prošlog tjedna nakon pune 72 godine rada ugašen. Ipak, samo zato što je taj list slavne prošlosti propao ne znači da istu sudbinu dijele i oni koji su mu takvu sudbinu osigurali. Tako je, za razliku od 90- ak zaposlenika Vjesnika koji će uskoro završiti na burzi, nekadašnji glavni urednik lista Darko Đuretek na pragu novog atraktivnog angažmana u javnom sektoru. Đuretek bi tako uskoro trebao postati šef korporativnih komunikacija državne plinske kompanije Plinacro. Tamo bi trebao zamijeniti dugogodišnjeg šefa komunikacija Plinacra i bivšeg glasnogovornika Ministarstva unutarnjih poslova Marija Draguna. Dragun je jedan od najiskusnijih glasnogovornika u hrvatskom energetskom sektoru, a prije Plinacra radio je u Ini. S dolaskom nove vladajuće garniture u Plinacro Dragun je ekspresno smijenjen, što samo po sebi nije čudno ni nelegitimno, s obzirom na njegovu funkciju u bivšoj vladi.

Ipak, kad se na njegovo mjesto pokušava imenovati Đuretka, kojeg novinari Vjesnika smatraju njadogovornijom osobom za propast tog lista, a koji pritom nema nikakva iskustva u radu ni u korporativnim komunikacijama, ni u energetskom sektoru, teško je naći logično opravdanje za takve kadrovske promjene. Doduše, Đuretek je godinama na čelu Vjesnika bio smatran osobom od povjerenja bivšeg premijera Ive Sanadera. U situaciji kad je ključni uvjet za posao na višim položajima u javnim poduzećim isključivo "lojalnost" nekim članovima Vlade, nekadašnja odanost Sanaderu možda i nije loša referenca.

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 24.04.12. 09:24

Nagrada za uspješan rad. Svaka čast. Partija se odužila.


registracija
20/6/11

etna47, 24.04.12. 09:49

Za R.Čačia i njegovu "svitu" je normalno da moraju doći njima PODOBNI on će smjeniti i sve čistačice WC-a da
nebi ništa na "rubovima " ostalo od onog što su dosad napravili odkad su na vlasti, a ovim potezom garantiraju i za budućnost.


registracija
26/1/08

Rampa, 24.04.12. 12:06

Partija je izgubila izbore još prošle godine i od tad nije više na vlasti!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika