24.09.2011. / 12:45

Autor: Nacional.hr

Vader dolazi na Metalfest Croatia

Vader je objavio devet studijskih albuma, a aktualni "Welcome To The Morbid Reich" izašao je u kolovozu za Nuclear Blast

Legendarni poljski death metal Vader, koji se svrstava u pionire tog metalnog subžanra, novo je ime na popisu izvođača za Metalfest Croatia koji se od 2. do 5. lipnja 2012. održava na poluotoku Puntamika u Zadru.

Vader su ujesen 1983. godine osnovali Piotr 'Petar' Wiwczarek (koji je u ranim godinama imao i nadimak Behemoth) i Zbyszek 'Vika' Wroblewski u Olsztynu. Svojom je ekstremnom svirkom, tekstovima i osobnim stavovima odmah izazvao brojne kotroverze u domovini u kojoj su 'vladale' drukčije regulative.

Tijekom godina jedina konstanta benda bio je i ostao pjevač/gitarist Piotr 'Petar' Wiwczarek, no usprkos čestim i brojnim promjena line-upa, studijska izdanja Vadera redovito su prava poslastica za ljubitelje death metala, a koncertni nastupi su posebna priča; brzi, žestoki, brutalni i tehnički savršeni i s njih fanovi redovito odlaze i više nego zadovoljni.

Vader je objavio devet studijskih albuma, a aktualni "Welcome To The Morbid Reich" izašao je u kolovozu za Nuclear Blast. Upravo će on biti 'okosnica' zadarkog nastupa, no neće izostati ni naslova koji godinama oduševljavaju Vaderove obožavatelje.

Vezane vijesti

Objavljen raspored nastupa na zadarskom Metalfestu

Objavljen raspored nastupa na zadarskom Metalfestu

Visigoth i Liburnian pozornice bit će centri glazbenih događanja Metalfest Croatia 2012. i po njima će u tri dana 'prošetati' više od sedamdeset… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika