Objavljeno u Nacionalu br. 322, 2002-01-15

Autor: Nacionalova redakcija

Javno & tajno

Anđin brat napušta Flare

Zatvoreno zbog Bandića

Premijerom predstave “Negdje daleko” britanske spisateljice Caryl Churchill, u režiji Saše Broz, u nedjelju je otvorena već uobičajena siječanjska akcija zagrebačkog kazališta &td pod nazivom “Dobrodošli u &td otvoren za sve”. Ljubitelji kazališta koji su siječanj, kao i većina prosječnih Hrvata, dočekali nešto tanjeg džepa, u &td-u će tako tijekom ovog mjeseca besplatno moći gledati osam predstava. To je ujedno početak proslave 35 godina kazališta koje će, pod pokroviteljstvom predsjednika Stjepana Mesića, svoj rođendan slaviti prigodnim akcijama cijele godine. Počasni gost, međutim, u nedjelju navečer nije stigao na predstavu nego je iz predsjednikova ureda kao izaslanik stigao savjetnik za kulturu i šport Zdravko Jelenović. Stjepan Mesić vikend je, naime, proveo na Hvaru gdje su ga u subotu posjetili izraelski parlamentarci, koji su u četvrtak i petak boravili u Zagrebu.

Anđin brat napušta Flare

Jerko Marić, brat poznate manekenke i rock zvijezde Anđe Marić, kako Nacional doznaje, odlučio je napustiti Flare i osnovati vlastiti bend. Razlog takve Jerkove odluke nije, kako bi se moglo pomisliti, obiteljska svađa, nego saznanje kako su se umjetničko-glazbene vizije brata i sestre počele ozbiljno razilaziti. Na sljedećem albumu grupe Flare naći će se tako, prema nekim najavama, najviše Anđinih pjesama koje upućeni opisuju kao zvukom slične pjesmama Sheryl Crow, dok Jerkova glazbena budućnost nije toliko izvjesna budući da tek treba skupiti ekipu s kojom će svirati.

Zatvoreno zbog Bandića

Novi i zasad prvi indijski restoran u Zagrebu otvorit će se u petak, 18. siječnja, na Opatovini 19. Restoran koji će obogatiti gastronomsku ponudu hrvatske metropole trebao je primiti prve goste već prošlog tjedna, no kako je za rezanje vrpce bio zadužen zagrebački gradonačelnik koji je u subotu navečer ”štrajfnuo” automobil jednog svog birača, otvorenje restorana je odgođeno. Do zaključenja broja nismo uspjeli dobiti potvrdu hoće li Milan Bandić ovoga petka biti na svečanom otvorenju.

Afroman nominiran za Grammy

Afroman, autor vesele pjesmice “Because I Got High” koju su ljetos pjevušili milijuni obožavatelja rap glazbe širom svijeta, nominiran je za ovogodišnju nagradu Grammy u kategoriji najboljeg rap izvođača. Pjesma je izazvala mnoge polemike zbog teksta u kojem dobro raspoloženi Afroman kroz smijeh prepričava zgode i nezgode koje čovjeka mogu zadesiti u dimu “mirisnih trava”, prodana je u više od milijun i pol primjeraka, a popela se i na prva mjesta top-lista u Nizozemskoj, Velikoj Britaniji, Novom Zelandu, Austriji, Belgiji, Finskoj, Italiji, Švicarskoj i Južnoj Africi te postala jedan od vodećih hitova 2001. Na napade da propagira uživanje lakih droga Afroman je odgovorio da je njegova namjera bila upravo suprotna, tj. da pjesmom upozori mladiće i djevojke na moguće posljedice. Inače, prije nego što je nominiran za Grammyja Afroman je potvrdio dolazak 18. ožujka u zagrebački klub “Aquarius”, no kako saznajemo, zbog nominacije je dogovoren novi termin koncerta za svibanj.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika