Objavljeno u Nacionalu br. 341, 2002-05-29

Autor: Norman Müller

1.POSAO

Mogućnost studentima da se zaposle u najboljim Hrbastkim tvrtkama

Novi Nacionalov projekt

O Top stipendiji već znate gotovo sve. Njena osnovna zamisao bila je rješavanje osnovnog studentskog problema, financiranje studija. Nažalost, zbog ograničena fonda nismo mogli usrećiti veći broj studenata, ali sada je tu nova šansa.

Nacional pokreće novu akciju. Radi se o projektu 1.Posao, putem kojeg se studentima omogućava posao u najboljim hrvatskim poduzećima, odnosno obavljanje studentske prakse, što će im biti i plaćene. Praksa će im omogućiti kako dodatni džeparac tako i mogućnost kontakta s poduzećima, potencijalnim budućim poslodavcima.

Zainteresirani studenti u omotnici trebaju priložiti kratak životopis, koji mora sadržavati ime, prezime, godinu rođenja, fakultet i godinu studija, prosjek ocjena te kratak opis svojih interesa, želja i afiniteta. Na vanjsku stranu omotnice nalijepite kupon i na njemu upišite ime, prezime te tvrtku za koju se prijavljujete.

Sve prijave bit će proslijeđene odgovornim osobama u tvrtkama koje će izabrati najprikladnije, a praksa i poslovi bit će plaćeni u skladu sa standardnom procedurom u određenom poduzeću.

Sljedeće tvrtke uključile su se u akciju.

INA (10)
Svjesni da kompaniju čine njeni zaposlenici te da su mladi ljudi, njihova energija, nove ideje i otvorenost učenju, ključni za svako poduzeće koje želi napredovati, dugi niz godina na različite načine ulažu u obrazovanje i pomoć mladima da se zaposle i dobiju priliku upotrijebiti naučeno. Upravo vođeni tom mišlju odlučili su se uključiti i u projekt Top stipendija sljedeće godine. Putem stručne i ferijalne prakse INA će zaposliti 10 studenata naftne, strojarske, elektrotehničke, ekonomske i pravne struke te ih Kolektivnim ugovorom, kao što je i predviđeno, nagraditi po danu obavljene prakse. Praćenje studenata tijekom prakse ponekad se koristi i kod odabira kandidata prilikom zadovoljavanja kadrovskih potreba.

Erste&Steiermarkische Bank (10)
Erste&Steiermarkische Bank ovo će ljeto zaposliti 10-tak studenata, ponajviše na području Zagreba i Bjelovara, a prema potrebi i u drugim mjestima gdje imaju poslovnice. Potražuju studente ekonomije, koji su na završnoj godini ili apsolventi, a moraju se odlično služiti računalom. Ostale karakteristike koje trebaju zadovoljavati su: odgovornost, ljubaznost i komunikativnost.

HVB Bank (4)
HVB Bank je spremna ponuditi četiri mjesta studentima ekonomije bez obzira na ekonomsko usmjerenje. Preduvjeti su natprosječno vladanje MS paketom, napose excelom kroz koji stječu uvid u neki od segmenata poslovanja. Radit će od tri tjedna do tri mjeseca, što je i razlog da za ovo ljeto kroz akciju 1. Posao mogu rezervirati svega četiri mjesta, jer će se njihov rad i praksa preklapati sa zatečenim praktikantima. Kandidati će proći i razgovor radi uvida u njihove afinitete prema određenoj vrsti posla/odjela.

PLIVA (15)
PLIVA d.d. podržava obrazovanje i samoobrazovanje kako svojih zaposlenika tako i učenika i studenata. Budući da je PLIVA farmaceutska kompanija, za bilo koji oblik suradnje najčešća potražuje studente Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, smjer kemija, Medicinskog fakulteta te Ekonomskog fakulteta. Zbog kontinuirana praćenja razvoja novih tehnologija i sve većeg stupnja informatizacije cjelokupna poslovanja PLIVE, sve je veći interes za studentima Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, smjer matematika te studentima Fakulteta organizacije i informatike iz Varaždina. I ove će godine primiti 15 studenata s ovih fakulteta da odrade studentsku praksu u PLIVI.

Agrokor (10)
Sve kompanije koncerna Agrokor kontinuirano, na razne načine pomažu studentima u stjecanju praktičnih znanja i iskustava te ih prema potrebama kompanije angažiraju na različitim poslovima, gdje im se pruža mogućnost upoznavanja s poslovnim procesima, a i dodatna zarada. Agrokor će izabrati 10 studenata uglavnom s tehnološkog, agronomskog i ekonomskog fakulteta, pri čemu će sukladno kolektivnom ugovoru biti i honorirani.

Vienna Capital Partners (1)
Vienna Capital Partners jedna je od vodećih nezavisnih investicijskih kuća u regiji Središnje i Istočne Europe. Od samog osnivanja, kadrovska politika VCP-a temelji se na suradnji sa sveučilištima u regiji kako bi se prepoznali najperspektivniji studenti kojima se, u njihovim područnim uredima, omogućava stjecanje praktičkih znanja iz investicijskog bankarstva. Ova praksa pokazala se vrlo uspješnom, jer je na toj osnovi do sada stalni posao u VCP-u dobilo nekolicina mladih diplomanata. Na osnovu neposredna razgovora s potencijalnim kandidatima, izabrat će studenta kojem će ponuditi mogućnost da u njihovu bečkom uredu provede mjesec dana kako bi stekao osnovni uvid u djelatnost investicijskog bankarstva.

CA IB Corporate Finance savjetovanje i Equty Capital Markets (1)
CA IB Corporate Finance savjetovanje i Equty Capital Markets su članice HVB grupe, treće najveće financijske institucije u Europi. Kao i svake godine CA IB d.d. Zagreb želi pružiti priliku mladim ljudima, prije svega apsolventima Ekonomskog fakulteta, da se na dva mjeseca pridruže njihovu uspješnom timu te tako steknu jedinstveno iskustvo za budućnost. Mogu ponuditi jedno radno mjesto u akciji 1. Posao. Kandidat će unutar CA IB-a obaviti informativni razgovor te biti točno obaviješten o duljini trajanja i uvjetima obavljanja prakse.

Hypo Alpe-Adria-Banka (10)
Hypo Alpe-Adria-Banka ulaganje u znanje smatra ulaganjem u budućnost i svojim najvećim kapitalom. Stoga je odlučila ovoga ljeta ponuditi 10 radnih mjesta studentima ekonomskog fakulteta koji svoje znanje žele primijeniti i proširiti upravo u svijetu financija i upoznati se s poslovanjem jedne banke. Od kandidata se uz ekonomsko obrazovanje (završna godina studija ekonomije) očekuje i kompjuterska pismenost i poznavanje engleskog jezika. Osim toga trebali bi biti odgovorni, komunikativni i samoinicijativni. Moguće je i privremeno zaposlenje studenata drugih fakulteta, primjerice Filozofskog (smjer germanistika ili anglistika), FER-a ili PMF-a (informatika) te studenata građevine i arhitekture. Ako se neki od studenata posebno istaknu, postoji i mogućnost stalnog zaposlenja.

Premisa (3)
Premisa, društvo za komunikacijski menadžment, vodeća je specijalizirana tvrtka za odnose s javnošću u Hrvatskoj. Ovom prilikom pozivaju troje mladih ljudi na ljetnu praksu. Većina najmlađih zaposlenika postala je nezamjenjivim dijelom tvrtke upravo nakon kvalitetno odrađenog ljetnog angažmana. Studenti bi trebali biti na završnim godinama ili apsolventi fakulteta društvenih usmjerenja, koji se izvrsno snalaze s MS Office paketom, dobro govore engleski, komunikativni su, pismeno artikulirani i marljivi, možda posjeduju neku posebnu vještinu te žele vidjeti kako radi vodeća hrvatska PR tvrtka. Svi će kandidati naravno proći i standardnu selekciju.

Metropolis Media (3)
Metropolis Media jedna je od vodećih tvrtki za vanjsko oglašavanje u Hrvatskoj, sa mrežom koja obuhvaća vise od 2800 oglasnih površina. U svom uredu u Hrvatskoj zaposlit će tri studenta koji se žele iskušati na području informatike (programer), marketinga i administracije. Od kandidata se očekuje odlično snalaženje u MS Office-u, komunikativnost i odgovornost. Ovo je idealna prilika za studente koji se žele okušati u radu u dinamičnom okruženju.

AZ mirovinski fond Allianza i Zagrebačke banke (2)
Iako nisu dugo prisutni na hrvatskom tržištu, od početka podržavaju ulaganja u ljudske resurse, pa će tako ponuditi dva mjesta zainteresiranim studentima u razdoblju od 15. lipnja do 15. kolovoza 2002. Studenti će sudjelovati u radu i stjecati znanja u odjelu fund managementa (upravljanje imovinom), odjelu prodaje te u marketingu i odnosima s javnošću. Kandidati bi trebali znati engleski jezik, dobro se služiti MS Office paketom te biti komunikativni i spremni na timski rad.

Podravka (10)
Podravka je otvorena za ponude mladih, dinamičnih, poduzetnih i prema timskom radu orijentiranih visokoobrazovanih stručnjaka sa različitih područja kao što su: prehrambena tehnologija, kemija i kemijska tehnologija, farmacija, biokemija, medicina, računarstvo, informatika, elektrotehnika, matematika, ekonomija, pravo, psihologija. Podravka je spremna primiti 10 studenata na studijsku praktičnu nastavu uz uvjete određene kolektivnim ugovorom.

UNIQA osiguranje (2)
UNIQA osiguranje ponudit će tijekom srpnja dva mjesta za studentsku praksu. U Odjelu prodaje – preuzimanje rizika nudi se mjesto apsolventu ili studentu završne godine Građevinskog fakulteta, te u Odjelu računovodstva i financija apsolventu ili studentu IV. godine Ekonomskog fakulteta, smjer računovodstvo, uz uvjet poznavanja engleskoga ili njemačkoga jezika te vladanje MS officeom posebice excelom.

VIPnet
Od početka djelovanja, pokazuje otvorenost prema zapošljavanju studenata. Trenutačno zapošljavaju 60-ak studenata u različitim odjelima tvrtke u Zagrebu i u regionalnim uredima (Split, Rijeka, Osijek). Najviše studenata zaposleno je na poslovima arhiviranja, unosa podataka, kao pomoć u prodaji te na poslovima vezanim za razne promotivne aktivnosti. Sve pristigle prijave pregledat će kadrovska služba i uzeti u obzir prilikom zapošljavanja studenata.

Žurić&partneri (1)
Odvjetničko društvo Žurić&partneri ponudit će četiri tjedna ljetne prakse za jednog studenta. Praktikant, apsolvent ili student četvrte godine Pravnog fakulteta mora imati formiran interes za bavljenje odvjetništvom, a posebno trgovačkim pravom. Aktivno znanje engleskoga jezika te dobro poznavanje rada na računalu preduvjeti su za praksu.

Orvas plus (4)
Orvas plus, ekskluzivni uvoznik i distributer za Krafts Foods International (proizvodač Milke, Jacobsa, Mozarta, Tobleronea, Figara…), nudi četiri mjesta studentima, neovisno o usmjerenju i to po jedno radno mjesto u Osijeku, Rijeci Splitu i Zagrebu. Studenti će, uz asistenciju zaposlenika, obavljati poslove vezane uz unapređenje prodaje, promocije i degustacije. Od studenata tražimo komunikativnost, kreativnost i odgovornost.

Orbico (4)
Orbico je hrvatska kompanija koja se bavi uvozom, distribucijom i prodajom renomiranih brandova robe široke potrošnje. Smatraju da su ljudi najveći potencijal, a od zaposlenika očekuju nove ideje i prijedloge, koji će pridonijeti poboljšanju poslovanja i kvalitete rada te podići kvalitetu usluga na još višu razinu. U skladu s time, tijekom ljetnih mjeseci u svakoj poslovnici (Zagreb, Split, Osijek i Rijeka) postoji mogućnost angažiranja po jednog studenta završne godine Ekonomskog fakulteta, s odličnim znanjem engleskog jezika i rada na PC-u. Procjena osobnih karakteristika i afiniteta, kao i sposobnosti zainteresiranih kandidata prethodit će angažiranju studenata.

SMS (5)
Želeći pomoći da studenti što prije steknu praktično znanje, SMS nudi mogućnost da petoro studenata Ekonomskog fakulteta odradi praksu tijekom ljeta, na radnim zadacima marketinga, prodaje i financija. Od kandidata se očekuje znanje engleskoga jezika, poznavanje rada na računalu, afiniteti za poslovnu korespondenciju, želja za usavršavanjem, samostalnost, timski rad te spremnost za rad pod stresom. Ako se studenti dokažu kroz stručnu praksu, postoji mogućnost zapošljavanja.

OKTAL PHARMA
OKTAL PHARMA jedna je od nacionalnih veledrogerija koje opskrbljuju ljekarne, bolnice, domove zdravlja i medicinske ustanove na području Hrvatske. Radi stalnog nastojanja da uspješno i brzo zadovoljavamo potrebe naših kupaca, povremeno se javlja potreba za zapošljavanjem studenata. Trenutačno bismo zaposlili dva studenta Farmaceutskog ili Ekonomskog fakulteta. Od studenata se očekuje odgovorno pristupanje dodijeljenim poslovima. Ovisno o iskazanim rezultatima moguće su i dugotrajne suradnje i zapošljavanja nakon stjecanja diplome.

Vezane vijesti

Povraća mi se od toliko posla

Povraća mi se od toliko posla

"Jednostavno više ne mogu savladati sve to što se nagomilalo na mom stolu. Kad sjedim i vidim svo to brdo posla pred mnom, mogao bih povraćati" -… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika