04.06.2012. / 12:07

Autor: Totalsport

Treća ovogodišnja pobjeda Lorenza

Upravo je Stoner krenuo s "pole positiona" u nedjeljnu utrku, ali je odmah na startu pao na peto mjesto, a na čelo se s petog mjesta neočekivano probio Dani Pedrosa (Honda)

Jorge Lorenzo (Reuters)Jorge Lorenzo (Reuters)Španjolski motociklist Jorge Lorenzo (Yamaha) pobjednik je Velike nagrade Katalonije, pete utrke sezone Svjetskog prvenstva "kraljevske" MotoGP klase.

Treće je to slavlje ove sezone za 25-godišnjeg Španjolca i jubilarno 20. u karijeri u elitnoj klasi. Njime je povećao prednost u ukupnom poretku na 20 bodova ispred aktualnog svjetskog prvaka Caseyja Stonera na Hondi.

Upravo je Stoner krenuo s "pole positiona" u nedjeljnu utrku, ali je odmah na startu pao na peto mjesto, a na čelo se s petog mjesta neočekivano probio Dani Pedrosa (Honda). U prva mu je tri kruga, također iznenađujuće, prva pratnja bio Ben Spies (Yamaha), ali Amerikanac je uskoro izletio sa staze i na kraju završio na desetom mjestu.

Pedrosa i Lorenzo su vodili veliku borbu tijekom cijele utrke, a Yamahin je Španjolac ključno pretjecanje obavio šest krugova prije kraja nakon čega ga sunarodnjak više nije uspio svrgnuti s vrha. Lorenzo je na koncu slavio s pet sekundi prednosti, trećeg se mjesta dokopao Andrea Dovizioso (Monster Yamaha), a Stoner je završio četvrti. Ne računajući odustajanja, Australcu je ovo prva utrka nakon Misana 2010. u kojoj je ostao bez pobjedničkog postolja.

Velika nagrada Katalonije, MotoGP:

1. Jorge Lorenzo (Špa / Yamaha) 43:07.681

2. Dani Pedrosa (Špa / Honda) +5.003

3. Andrea Dovizioso (Ita / Monster Yamaha) +9.361

4. Casey Stoner (Aus / Honda) +9.544

5. Cal Crutchlow (VB / MonsterYamaha) +12.506

...

Ukupni redoslijed:

1. Jorge Lorenzo (Špa) 115

2. Casey Stoner (Aus) 95

3. Dani Pedrosa (Špa) 85

4. Andrea Dovizioso (Ita) 60

5. Cal Crutchlow (VB) 56

...

Vezane vijesti

Lorenzo pobijedio i skočio na vrh poretka

Lorenzo pobijedio i skočio na vrh poretka

Španjolac Jorge Lorenzo sjajno je odradio nedjeljnu Veliku nagradu Francuske u Le Mansu, te je drugi put ove sezone pobijedio u Svjetskom prvenstvu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika