14.06.2012. / 11:20

Autor: Totalsport

ATP Queens: Ivan Dodig bolji od Soede

Idući Dodigov suparnik je drugi nositelj turnira, Francuz Jo-Wilfried Tsonga

Ivan Dodig (Reuters)Ivan Dodig (Reuters)U drugom kolu ATP turnira u londonskom Queens (travnata podloga) igrat će dva hrvatska tenisača. Marinu Čiliću se tamo pridružio Ivan Dodig.

Za jedan sati i 34 minute Dodig je pobijedio japanskog tenisača Goa Soedu sa 6-3, 7-6(3). Inače, već su se treći put ove godine susrela ova dvojica tenisača i tek je sada Dodig ostvario premijernu pobjedu protiv trenutačno 54. tenisača na svijetu. Soeda je pobijedio na turniru u Chennaiju, a potom i u Davis Cup meču.

Ovom prilikom, na londonskoj travi, Dodig je konstantno bio korak ispred svog suparnika. Tako je odmah na startu meča Dodig došao do breaka-prednosti i unatoč činjenici da je i Soeda jednom oduzeo njegov početni udarac, Dodig je dobio prvu dionicu sa 6-3, uz dva breaka.

I u drugom je setu bilo oduzimanja servisa. Po jednom su igrači "pucali" na svoj početni udarac, pa je drama prebačena za tie-break gdje je Dodig vrlo brzo pobjegao na veliku prednost od 4-1, nakon čega nije dozvolio suparniku povratak u meč.

U meču je Dodig osvojio čak dvadeset poena više (78-58), a zabio i jedanaest aseva, te osvojio 83 posto poena nakon prvog servisa (29 od 35). Idući Dodigov suparnik je drugi nositelj turnira, Francuz Jo-Wilfried Tsonga.

Treba reći da na turniru više nema prvog nositelja Andyja Murrayja. Nakon dugog meča je bolji od Britanca, četvrtog igrača na svijetu, bio Francuz Nicolas Mahut, inače specijalist za travu. Pobijedio je Mahut 6-3, 6-7(4), 7-6(1).

ATP Queens, 1. kolo:

Dodig - Soeda (15) 6-3, 7-6(3)

Lu - Karlović (16) 6-7(3), 7-6(6), 7-6(7)

Čilić (6) - Ebden 6-2, 6-1

Tsonga (2) - Baker 6-3, 6-2

Mahut - Murray (1) 6-3, 6-7(4), 7-6(1)

Roger-Vasselin - Roddick (7) 6-4, 4-6, 7-5

Vezane vijesti

ATP Hertogenbosch: Pobjeda karijere Mate Pavića

ATP Hertogenbosch: Pobjeda karijere Mate Pavića

Mladi hrvatski tenisač Mate Pavić u svom je drugom nastupu u glavnom ždrijebu jednog ATP turnira, na travnatoj podlozi u nizozemskom Hertogensboschu,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika