Objavljeno u Nacionalu br. 360, 2002-10-06

Autor: Nacionalova redakcija

GAZETA

Ministarstvo obrane otpustit će 20, a ne 13 tisuća uposlenih

Ministrica Željka AntunovićMinistrica Željka AntunovićMinistarstvo obrane i oružane snage otpustit će do kraja 2005. godine približno 20 tisuća zaposlenika što dramatično povećava brojku od 13 tisuća viška zaposlenih kojom se do sada baratalo u javnosti i medijima.

Očito je da su bivši ministar obrane Jozo Radoš i njegov glasnogovornik Dušan Viro pred javnošću i medijima već duže vremena prikrivali stvarnu istinu o broju zaposlenika predviđenih za otpuštanje, jer su bili upoznati sa zajedničkim programom MORH-a i Gospodarske uprave NATO saveza nazvanim SPECTRA u kojem se izričito navodi da će krajem 2005. u sustavu MORH-a ostati 19 tisuća i 500 pripadnika sadašnjeg sastava.

Nespretnim tumačenjem posljednjih dana ministrica obrane Željka Antunović pokušala je smiriti javnost i medije tvrdnjom kako informacija o brojčanom sastavu hrvatskih oružanih snaga nije ispravno prenesena u medijima.

Naime, mediji su prenijeli tvrdnje vlade da će planom o otpuštanju zaposlenika u MORH-u nazvanim SPECTRA hrvatske oružane snage krajem 2005. brojati 19 tisuća i 500 zaposlenika što je za medije bila novost, jer se do sada tvrdilo kako će ukupan broj zaposlenih iznositi 25 tisuća. Ministrica Antunović naknadno je na brifingu novinara izjavila kako se zapravo radi o krivo prenesenoj informaciji, jer će MORH do 2005. primiti još 6000 novih zaposlenika pa će, prema ministrici Antunović, broj zaposlenih iznositi 25 tisuća kako je već ranije spominjano i za vrijeme mandata Joze Radoša.

Time je ministrica zapravo potvrdila, a ne demantirala činjenicu da će od približno 40 tisuća zaposlenih gotovo 20 tisuća morati napustiti svoja radna mjesta do kraja 2005. kako bi se ispunio plan SPECTRA koji predviđa da u sustavu obrane od broja sadašnjih zaposlenika ostane samo njih 19 tisuća i 500, a ne 25 tisuća kako se do sada pretpostavljalo.

Vezane vijesti

MORH: Nikog nismo silili na misu

MORH: Nikog nismo silili na misu

MORH je na svojim web stranicama objavio reagiranje na navode objavljene na internet stranicama Sindikata državnih i lokalnih službenika i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika