Objavljeno u Nacionalu br. 384, 2003-03-26

Autor: Nacionalova redakcija

VAD PROTIV MORH-a

Alkarski vođe odbili kupiti zob za konje

Gradonačelnik Sinja i predsjednik Upravnog odbora Viteškog alkarskog društva Mate Jukić kaže da Sinju ne trebaju postrojbe HV-a i da grad neće hraniti vojne konjeGradonačelnik Sinja i predsjednik Upravnog odbora Viteškog alkarskog društva Mate Jukić kaže da Sinju ne trebaju postrojbe HV-a i da grad neće hraniti vojne konjeAgresivna politika Upravnog odbora Viteškog alkarskog društva prema Ministarstvu obrane dovela je do premještanja Središta za odgoj i obuku vojnika (SOOV) iz Sinja u Šibenik, što je regulirano novim preustrojem unutar HV-a. Gradonačelnik Sinja i predsjednik Upravnog odbora Viteškog alkarskog društva Mate Jukić kaže da Sinju ne trebaju postrojbe HV-a i da grad neće hraniti vojne konje.
Mate Jukić, dopredsjednik VAD-a Dinko Bošnjak, alkarski alajčauš Ivan Zorica, harambaša Boško Ramljak i ostali članovi Upravnog odbora “proslavili” su se odlukom kojom su odbili traženje voditelja konjičkog voda Sinj da VAD sudjeluje u financiranju nabave zobi za konje koje HV ustupa VAD-u prigodom održavanja Sinjske alke. Iako su Jukić i društvo iz VAD-a za božićni koktel u restoranu braće Zorica potrošili 50.000 kuna, a zadnja je inspekcija Porezne uprave našla brojne nepravilnosti u poslovanju VAD-a, posebno u troškovima reprezentacije koji su dosezali i nekoliko stotina tisuća kuna, Viteško alkarsko društvo nije želljelo izdvojiti ni simbolična sredstva za nabavu zobi.

Vezane vijesti

MORH: Nikog nismo silili na misu

MORH: Nikog nismo silili na misu

MORH je na svojim web stranicama objavio reagiranje na navode objavljene na internet stranicama Sindikata državnih i lokalnih službenika i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika