Objavljeno u Nacionalu br. 462, 2004-09-21

Autor: Nacionalova redakcija

BUM-BUM DIPLOMACIJA

Povučen nasilni ambasador Željko Bošnjak

Ministarstvo vanjskih poslova diskretno je 15. rujna povuklo u Zagreb Željka Bošnjaka, dosadašnjeg hrvatskog veleposlanika u Kanadi. Bošnjak je maknut s tog položaja zbog nasilja nad suprugom Dubravkom Barišom, također djelatnicom u Ministarstvu, kao i njihovom pokćerkom.
Bošnjakovo nasilničko ponašanje već je nekoliko mjeseci poznato i Miomiru Žužulu, kojem je o brojnim incidentima i nasilju nad njom i njenim djetetom Dubravka Bariša napisala pismo na pet stranica. Za Bošnjaka se udala prije nekoliko godina, a i njoj i njemu to je drugi brak. Suradnici ga opisuju kao markantnog muškarca čije ponašanje ne odaje dojam nasilne osobe. I u službi je bio uspješan, između 1998. i 2002. bio je veleposlanik u Finskoj, a prije deset mjeseci Račanova ga je vlada poslala u Ottawu.
U Kanadi je nekoliko puta napao suprugu, tako da je intervenirala i tamošnja policija i o tome napravila zapisnik. Ne mogavši trpjeti njegovo nasilničko ponašanje, Dubravka Bariša i njena kći u međuvremenu su se vratile u Zagreb, gdje su se pokušale oporaviti od torture. Supruga je o Bošnjakovu ponašanju početkom ljeta obavijestila i Žužula, koji je konačno kompromitiranog veleposlanika povukao u centralu.
Inače, tijekom 80-ih Dubravka Bariša bila je jedna od najpoznatijih hrvatskih manekenki, a bila je i sudionica izbora za Miss Jugoslavije održanog 1987. u Novom Sadu.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika